Historisk arkiv

Statssekretær Frølich Holte deltar på reformkonferanse for Ukraina

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Jens Frølich Holte deltar på den tredje reformkonferansen for Ukraina. Konferansen finner sted i Toronto 2. juli.

- Norge støtter Ukrainas euro-atlantiske veivalg. Det er viktig at Ukraina fortsetter reformarbeidet og styrker kampen mot korrupsjon. Tema for konferansen er hvordan Ukrainas støttespillere best kan bidra, sier statssekretær Frølich Holte.

Reformkonferansen for Ukraina samler en rekke av Ukrainas internasjonale partnere. Norge har engasjert seg sterkt til støtte for Ukrainas euro-atlantiske veivalg, så vel politisk som økonomisk. Norge gir betydelig økonomisk støtte til Ukrainas europeiske integrasjon.

Ukrainas nyvalgte president, Volodymyr Zelenskyj, vil delta på konferansen. En av hans fanesaker er kampen mot korrupsjon. Her spiller journalister og samfunnsaktivister en avgjørende rolle.

- Norge vil fortsette å være en støtte for Ukraina, både politisk og økonomisk. Samtidig forventer vi at Ukraina øker takten i reformene. Vi har et særlig engasjement i forhold til reform av energisektoren. Det er positivt at president Zelenskyj fokuserer på kampen mot korrupsjon. Da er det også viktig å beskytte journalister og sivilsamfunnsaktivister, sier statssekretær Frølich Holte.

Pressekontakt: Pressevakt UD, 23 95 00 02