Historisk arkiv

Presseinformasjon

Utenriksministeren til Berlin

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Den 7. juni er utenriksminister Ine Eriksen Søreide i Berlin for politiske samtaler med Tysklands utenriksminister Heiko Maas. Tema for møtet er blant annet sikkerhets- og europapolitiske spørsmål og internasjonalt samarbeid, bekjempelse av pandemien og klima og energi.

Ine Eriksen Søreide deltar også under lanseringen av den tyske hvitboken for multilateralisme, som er inspirert av den norske multimeldingen. Da den norske regjeringen 14. juni 2019 la fram stortingsmeldingen om Norges rolle og interesser i multilateralt samarbeid, var Tysklands utenriksminister Heiko Maas til stede.

Bakgrunnen for at Maas ble invitert var Tysklands rolle som markant forkjemper for forpliktende internasjonalt samarbeid. Tyskland har sett på Norge som en viktig støttespiller i arbeidet med å fremme samarbeid i multilaterale fora, og har i sin tur latt seg inspirere av den norske stortingsmeldingen i arbeidet med å nedfelle målsettingene for tysk multilateral innsats i en hvitbok.

Ine Eriksen Søreide deltar også på den tyske utenrikstjenestens stasjonsmøte 7. juni. Hun vil i tillegg delta på et digitalt arrangement i regi av det tyske utenrikspolitiske forskningsinstituttet DGAP, hvor den tyske hvitboken vil bli presentert for et større publikum. Arrangementet er åpent for alle interesserte. Interesserte kan melde seg på her.

Pressekontakt for utenriksministeren er kommunikasjonssjef Trude Måseide, tlf. 95 72 65 10 eller trude.maseide@mfa.no.