Historisk arkiv

Klima- og miljøministeren åpner Lofotodden nasjonalpark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Klima- og miljødepartementet

Sted: Å, Lofoten

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen reiser til Lofoten for å åpne Lofotodden nasjonalpark. Dette er nasjonalpark nummer 40 på det norske fastlandet.

– Lofotodden nasjonalpark er vern av noe av det flotteste kystlandskapet vi har. Nå sikrer vi dette området for framtidige generasjoner. Den nye nasjonalparken har landskaps- og naturtyper som ikke finnes i andre norske verneområder. Vi tar vare på det særpregete og unike landskapet med smale, høye tinderekker omgitt av åpne havområder og dype fjorder, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Det blir offisiell åpning med taler av Klima- og miljøminister Ola Elvestuen, direktør i Miljødirektoratet Ellen Hambro og ordfører i Moskenes Lillian Rasmussen på Å, ytterst i Lofoten. Etterpå blir det organiserte turer fra Fredvang skole til Fredvanghytta (6 km tur-retur, 200 moh.) og til Ryten (10 km tur-retur, 543 moh.) for de som ønsker det. Det blir servering av fiskeburgere på Å og enkel servering på Fredvanghytta.

Offisiell åpning av den nye nasjonalparken finner sted 9. juni 2019.

Antrekk: Turklær.

Pressekontakt for statsrådens reise: 
Martin Lerberg Fossum - mlf@kld.dep.no 

For mer detaljert informasjon om programmet, se fylkesmannens hjemmesider

Lofotodden nasjonalpark ligger ytterst i Lofoten i kommunene Moskenes og Flakstad. Størstedelen av parken er landareal (86 km2), mens 13 km2 er sjøareal.