Historisk arkiv

Klima- og miljøministeren til EUs ministermøte om klima-, miljø og energi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Klima- og miljødepartementet

Sted: Amiens, Frankrike

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide og statssekretær i OED Amund Vik reiser denne uka til Amiens (Frankrike) for å delta på uformelle ministermøter i EU.

Det er EU-formannskapet dette halvår, Frankrike, som er vertskap for de uformelle møtene som finner sted fra torsdag (20. januar) til lørdag 22. januar) i Amiens. Torsdag møtes klima- og miljøministerene til diskusjoner om klima- og miljøsaker, fredag blir en felles dag for både klima- og miljøministerne og energiministerne i EU, mens lørdag blir en dag for EUs energispørsmål.

Bakteppet for møtene denne uka er styrkingen av EUs klima-, miljø-, og energipolitikk for å nå Europas mål for grønn omstilling. Ministrene skal blant annet diskutere rettferdig omstilling og fordeling i klima- og energi-politikken, Europas høye energipriser, energieffektivitet, hydrogensatsingen, EUs kjemikaliestrategi, kampen mot avskoging (med vekt på et forslag om å forby at råvarer og produkter assosiert med avskoging og skogforringelse omsettes på det europeiske markedet), og håndtering av plantevernmidler som skader helse og miljø.

Pressekontakt for statsrådens reise:

Martin Lerberg Fossum, tlf. 468 19 812, epost: mlf@kld.dep.no