Historisk arkiv

Klima- og miljøministeren til FNs miljøforsamling i Nairobi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Klima- og miljødepartementet

Sted: Nairobi, Kenya

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide reiser til Nairobi hvor Norge skal lede FNs femte miljøforsamling, som finner sted fra 28. februar til 2. mars.

En av de viktigste målsetningene for Norge er å få i gang prosessen mot en global avtale mot plastforurensing. Klima- og miljøministeren håper på en historisk beslutning under FNs miljøforsamling i Nairobi.

– FNs miljøforsamling staker ut kursen for det globale miljøarbeidet. Det er viktig at landene trekker sammen i felles retning og samarbeider for å løse de komplekse klima- og miljøutfordringene vi står ovenfor. Som president vil jeg jobbe for miljøtiltak som verden trenger. Vår klare ambisjon er å sikre at verden får en global avtale om plastforurensning, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

UNEA del 2

FNs miljøforsamling, United Nations Environment Assembly (UNEA), er det øverste organet i FN for miljøsaker. På grunn av pandemien har FNs femte miljøforsamling blitt utsatt og delt i to.

Den første delen ble holdt virtuelt i februar 2021. Den andre delen finne sted i Nairobi i Kenya fra 28. februar til 2. mars 2022. Forsamlingen er den femte i rekken. På grunn av oppdelingen har møtet fått tilnavnet "UNEA5.2".

Miljøforsamlingen i 2022 vil også markere 50-årsjubileet for FNs miljøprogram (UNEP), som ble etablert på Stockholmskonferansen i 1972. I tillegg skal Sverige være vertskap for 50-årsmarkeringen av selve Stockholmkonferansen i juni 2022.

Pressekontakt: 

Kommunikasjonsrådgiver Martin Lerberg Fossum er med til Nairobi. 
E-post: martin-lerberg.fossum@kld.dep.no
Mobil: +47 468 19 812