Tidslinje for innsats mot ulikhet
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Finansdepartementet
Denne tidslinjen gir et innblikk i regjeringens arbeid for å beholde et samfunn med små forskjeller i Norge:
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Finansdepartementet
Denne tidslinjen gir et innblikk i regjeringens arbeid for å beholde et samfunn med små forskjeller i Norge:
Statsminister Erna Solberg, kultur- og likestillingsminister Abid Raja, utviklingsminister Dag Inge Ulstein og helse- og omsorgsminister Bent Høie presenterte i dag regjeringens nye handlingsplan for å fremme skeives rettigheter, nasjonalt og internasjonalt.
Les mer:
I dag legger regjeringen frem stortingsmeldingen Mål med mening. Meldingen handler om Norges arbeid med bærekraftsmålene frem mot 2030.
Les mer:
En ny rapport viser at regjeringens opptrappingsplan for rusfeltet har ført til at kapasiteten og kompetansen på rusfeltet i kommunene er økt. Langt flere brukere opplever at de har innflytelse på tjenestetilbud de mottar, og at det er tilpasset deres behov.
Les mer:
Regjeringen tok i 2018 initiativ til en inkluderingsdugnad for å få offentlige og private virksomheter til å inkludere flere med funksjonsnedsettelser og hull i CV-en. Ferske tall viser at flere i målgruppen ble ansatt i staten i 2020 enn i 2019.
Les mer:
Regjeringen foreslår at de samme prioriteringskriteriene som i dag gjelder for spesialisthelsetjenesten – nytte, ressurs og alvorlighet – også skal gjelde for den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Det innebærer at vi får gjennomgående prioriteringskriterier i hele helse- og omsorgstjenesten.
Les mer:
For å kunne gi barn som blir plasserte utanfor heimen, eit tilpassa og godt tilbod må barnevernet ha nok informasjon om helsa og behova til barnet. Regjeringa legg derfor no fram eit lovforslag om tverrfagleg helsekartlegging av barnevernsbarn.
Les mer:
Regjeringen vil åpne opp utdanningssystemet mer slik at enda flere skal få mulighet til å ta utdanning, uavhengig av hvor de bor eller hva slags livssituasjon de er i. Nytt distriktsprogram, heldigitale utdanningstilbud og en ny søknadsbasert ordning for studiesentre er blant tiltakene i en ny strategi. Samtidig deler regjeringen ut 139 millioner kroner til 49 fleksible utdanningstilbud over hele landet.
Les mer:
- Friheten til å bestemme over eget liv er grunnleggende i vårt samfunn. Alle mennesker har rett til å leve sine liv i frihet fra negativ sosial kontroll, æresrelatert vold, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. Jeg er stolt over at vi nå har 33 nye tiltak som skal bidra til å ivareta grunnleggende rettigheter, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).
Les mer:
Aldri har så mange fullført videregående opplæring som nå. – Det viser at vi går i riktig retning, men vi skal helt i mål, slår kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) fast.
Les mer:
Stortingsmeldingen Ingen utenfor – En helhetlig politikk for å inkludere flere i arbeids- og samfunnsliv legges frem i dag. I meldingen legger regjeringen vekt på behovet for samordning og helhetstenkning. Komplekse problemer krever tiltak på flere forskjellige områder.
Les mer:
EUs Web Accessibility Directive (EU 2016/2102 - WAD) stiller nye krav om offentlige organers nettsteder og mobilapplikasjoner. Kulturdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet har samarbeidet om å utarbeide lovendringer som gjennomfører direktivets krav i norsk rett.
Les mer:
Regjeringens strategi mot hatefulle ytringer (2016-2020) har bidratt til at begrepet hatefulle ytringer er mer kjent, bedre innarbeidet og kunnskapen om fenomenet er blitt vesentlig bedre de siste fem årene. Tiden er moden for å gjøre opp status for arbeidet: Hvor står vi nå, hva vet vi, hva mangler og hvor går veien videre?
Les mer:
Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til organisasjonen Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) med 7 millioner kroner i 2021
Les mer:
Regjeringen styrker lavterskeltilbud for psykiske helseutfordringer og rusproblemer i kommunen med 150 millioner kroner. Til sammen foreslås det 300 millioner kroner til tiltak som skal styrke tilbudet innenfor psykisk helse og rus.
Les mer:
Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til varig tilrettelagt arbeid (VTA) med 20 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett. Det betyr at tiltaket styrkes med om lag 300 nye plasser i annet halvår 2021.
Les mer:
Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til aktivitetshjelpemidler for personer over 26 år med 20 millioner kroner i 2021. Det vil gi flere med nedsatt funksjonsevne muligheten til å leve et aktivt liv.
Les mer:
Regjeringa foreslår å løyve 266 millionar kroner til ulike tiltak som kan hjelpe elevar å ta igjen fagleg og sosial læring dei har tapt under pandemien. – Vi skal ta ekstra godt vare på dei som har hatt det vanskeleg under krisa. Mange barn og unge som hadde det vanskeleg frå før, har fått det verre. Pengane kan brukast til ulike tiltak, som til dømes leksehjelp eller fleire tilsette i skular og barnehagar, seier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby.
Les mer:
Regjeringa styrkjer innsatsen for å redusere negative konsekvensar av koronapandemien for sårbare grupper – og føreslår no tre tiltakspakker på nærare 830 millionar kroner.
Les mer:
Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) lanserer regjeringa sin strategi for å styrkje tilbodet til barn som treng å bu i fosterheim. Målet er å rekruttere fleire fosterheimar, heve kvaliteten på oppfølginga av fosterfamiliane og sørgje for meir føreseielege økonomiske vilkår.
Les mer:
– Dette er gode nyheter. At vi har færre hjemløse enn noen gang viser at langsiktig og målrettet innsats gir resultater. Men vi er ikke i mål, sier Nikolai Astrup, kommunal- og moderniseringsminister (H).
Les mer:
Kompetansekrav, mer forebygging, økte krav til dokumentasjon og begrunnelser, og mer styring og ledelse lokalt. Barns rettigheter styrkes og samværsreglene endres i tråd med føringer fra Høyesterett og den europeiske menneskerettsdomstolen, EMD. Det er hovedgrepene i forslag til ny barnevernslov. Målet er å sikre økt rettssikkerhet for familiene som mottar hjelp fra barnevernet, og gi enda flere barn en trygg oppvekst.
Les mer:
36 prosjekter får støtte fra tilskuddsordningen for kunnskapsutvikling, forskning og utvikling, kompetanseheving og informasjon om universell utforming i 2021.
Les mer:
Regjeringa fordeler i overkant av 15 millionar kroner til frivillige organisasjonar som arrangerer ferie- og velferdstiltak for personar med funksjonsnedsetting.
Les mer:
For å gjøre livet enklere for familier som har eller som venter barn med behov for sammensatte tjenester, legger regjeringen frem en ny reform. Likeverdsreformen skal bidra til et samfunn som stiller opp og hvor det er bruk for alle.
Les mer:
Med Fullføringsreformen vil regjeringen endre innholdet i videregående opplæring slik at flere fullfører og består. – Med denne reformen gjennomfører vi de største endringene av videregående opplæring siden Reform-94. Vi går bort fra A4-tankegangen om at alle elever skal passe inn i en modell, og kommer med endringer hvor skolen skal tilpasse seg eleven, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).
Les mer:
Regjeringen la i dag frem en proposisjon med forslag til endringer i åndsverkloven, om samtykke til ratifikasjon av Marrakechtraktaten og til godkjenning av EØS-komiteens beslutning om å innlemme Marrakechdirektivet i EØS-avtalen.
Les mer:
I Nasjonal alkoholstrategi (2021–2025) foreslår regjeringen flere nye tiltak for å fortsette utviklingen av en helsefremmende og solidarisk alkoholpolitikk.
Les mer:
Regjeringen foreslår at bruk og besittelse av mindre mengder narkotika til egen bruk ikke lenger skal straffes. I stedet for straff får personer som blir tatt med illegale rusmidler plikt til å møte for en kommunal rådgivende enhet. Der skal de få informasjon om risiko og helseskader ved bruk av narkotika og tilbud om hjelp. Narkotika skal fortsatt være forbudt.
Les mer:
Kulturdepartementet løyver 20 millionar kroner til tilskotsordninga Inkludering i idrettslag. Løyvinga skal gå til inkluderingsarbeid i idrettslag i byområde med spesielle utfordringar.
Les mer:
Arbeidslivskriminalitet har alvorlege konsekvensar for arbeidstakarar, verksemder og samfunnet. Regjeringa lanserer no ein revidert strategi for å slå ned på arbeidslivskriminalitet.
Les mer:
I dag lanserer regjeringen en ny tilskuddsordning mot rasisme, diskriminering og hatefulle ytringer. Målet er å fremme mangfold og dialogarbeid og forebygge rasisme og diskriminering.
Les mer:
Koronakrisen har gjort arbeidsmarkedet spesielt vanskelig for unge og nyutdannede. Regjeringen foreslår derfor en rekke nye tiltak som retter seg mot unge ledige og nyutdannede.
Les mer:
Regjeringen har satt ned et forum om muslimfiendtlighet, som et ledd i arbeidet mot hat og negative holdninger rettet mot muslimer. - Norge skal være et trygt og godt land å bo i, uavhengig av religiøs tilhørighet, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).
Les mer:
Fra 1. januar 2021 slås egenandelstak 1 og 2 sammen til et nytt egenandelstak. Det nye egenandelstaket fastsettes til 2460 kroner.
Les mer:
En ny rapport fra Fafo viser at regjeringens satsing på rusfeltet har ført til et bedre og mer tilgjengelig tilbud til brukerne. Kommunene fremhever også at de har fått flere ressurser til tidlig innsats.
Les mer:
Regjeringen innfører individuell jobbstøtte for unge, IPS-ung. Denne ordningen skal hjelpe unge med psykiske helseproblemer ut i arbeid og redusere utenforskap.
Les mer:
Om lag 800.000 mennesker i Norge er pårørende. Mange har store belastninger, og flere opplever at de ikke blir sett eller hørt. Nå legger regjeringen frem en pårørendestrategi, som skal bidra til at pårørende blir anerkjent som en ressurs og at de kan leve gode liv.
Les mer:
– Hvordan vi bor, påvirker alle deler av livet. Derfor er målet med regjeringens nye strategi å bidra til at flere får et trygt og godt hjem, sier Nikolai Astrup, kommunal- og moderniseringsminister (H).
Les mer:
Regjeringa føreslår ytterlegare 25 millionar kroner til sosiale tiltak og aktivitetar for sårbare grupper i jula. Føremålet er å kompensere for negative konsekvensar av koronapandemien og dei inngripande smitteverntiltaka.
Les mer:
Regjeringen legger i dag frem en tiltakspakke rettet mot sårbare grupper og mennesker som er rammet av ensomhet og isolasjon. Tiltakspakken på 158 millioner kroner skal avhjelpe psykisk og sosial belastning som følge av koronapandemien og smitteverntiltakene. Dette kommer i tillegg til omfattende tiltak som allerede er foreslått i budsjettet for 2021.
Les mer:
Regjeringen foreslår å innføre krav om deltakelse i norskopplæring for mottakere av økonomisk sosialhjelp under 30 år, dersom det er manglende norskferdigheter som hindrer dem i å komme inn i arbeidslivet.
Les mer:
I dag legg regjeringa fram ein ny strategi som skal fremje deltaking og styrkje moglegheitene til barn som lever i familiar med låg inntekt. Strategien skal også legge til rette for eit betre samarbeid med frivilligheit, næringsliv og sosiale entreprenørar på fattigdomsfeltet.
Les mer:
Regjeringa styrkar norskopplæringa for innvandrarar gjennom ein eigen norskinnsats. – Denne regjeringa gjennomfører den største integreringsreforma på nesten 20 år. Betre kunnskapar i norsk er nøkkelen for å lukkast, seier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).
Les mer:
Utdanningsløftet var eit av regjeringas tiltak våren 2020 for at permitterte og ledige kunne bruke tida deira på utdanning og kompetanseheving. Det er eit gode både for den einskilde og for samfunnet. Saman med satsingane for neste år har tiltaka eit potensial for å nå om lag 55 000 menneske.
Les mer:
Regjeringa føreslår å bruke meir pengar på å betre økonomien for småbarnsforeldre, hjelpe sårbare familiar og styrkje innsatsen overfor barn som veks opp i låginntektsfamiliar.
Les mer:
Regjeringen foreslår å styrke tolketjenesten for hørselshemmede, døve og døvblinde med 31,8 millioner kroner fra 2021. Med styrkingen kan NAV øke antall fast ansatte tolker i tolketjenesten med inntil 34 årsverk.
Les mer:
Regjeringa har klare ambisjonar på det bustadsosiale området. – Målet er at flest mogeleg skal kunne eie sin eigen bustad, seier Nikolai Astrup, kommunal- og moderniseringsminister (H).
Les mer:
Regjeringen vil svare på de langsiktige utfordringene landet står overfor. Vi skal skape mer og inkludere flere. Derfor foreslås 170 millioner kroner til Opptrappingsplanen for barn og unges psykiske helse. Helsestasjons- og skolehelsetjenesten skal blir mer tilgjengelig digitalt, og helsehjelpen til unge med sammensatte behov og til barn i barnevernet skal styrkes.
Les mer:
Regjeringen tar utfordringene i den kommunale helse- og omsorgstjenesten og den fylkeskommunale tannhelsetjenesten på alvor. Gjennom Kompetanseløft 2025 vil regjeringen bidra til en faglig sterk tjeneste med tilstrekkelig og kompetent bemanning.
Les mer:
Regjeringa foreslår å auke satsinga på arbeidsmarknadstiltak retta mot folk som står utan jobb med heile 825 millionar kroner i statsbudsjettet for 2021. Det vil gje om lag 7000 nye tiltaksplassar, og styrke ungdomssatsinga og inkluderingsdugnaden.
Les mer:
– Diskriminering, rasisme og hatefulle ytringar svekker demokratiet vårt. Derfor gjer vi det no enklare for frivillige organisasjonar og lokale myndigheiter å gjennomføre tiltak som motverker dette, seier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.
Les mer:
Handlingsplanen tar utgangspunkt i Granavollplattformen som stadfester at regjeringen vil bekjempe rasisme, religiøs diskriminering, antisemittisme, sosial kontroll og fordommer basert på etnisitet.
Les mer:
Regjeringen har lagt frem en handlingsplan for forebygging av selvmord. Med den innføres en nullvisjon for selvmord i Norge. Det er en forpliktelse om å jobbe ut fra at vi ikke har noen å miste.
Regjeringen vil at blant andre barnevernet, skolehelsetjenesten, NAV, sosialtjenesten og skolene skal samarbeide tettere og hjelpe hverandre til å gi et godt tilbud til utsatte barn og unge. Kommunen skal samordne tjenestene og familier og barn med ekstra stort behov skal få sin egen barnekoordinator.
Les mer:
Regjeringen bevilger 75 millioner kroner til frivillige organisasjoner som hjelper mennesker som har vært ensomme under koronakrisen.
Les mer:
Stortinget har vedteke regjeringas forslag om ein tiltakspakke på over 400 millionar kroner, som skal gå til å betre situasjonen for sårbare barn og unge, både under og etter koronakrisen.
Det må bli enklere å være aktiv i hverdagen. Dette er det overordnede målet i regjeringens nye handlingsplan for fysisk aktivitet for 2020-2029.
Husbanken vil utbetale mer enn 70 millioner kroner ekstra i bostøtte hver måned fram til oktober. - Dette er et kraftfullt håndslag til husstander med lave inntekter og høye boutgifter, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup. – Styrkingen innebærer en ekstraordinær innsats i en ekstraordinær periode. Det vil bidra til en tryggere hverdag for mange utsatte familier i en vanskelig tid, sier Astrup.
Les mer:
Regjeringen vil styrke ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) og foreslår å fjerne den øvre aldersgrensen på 67 år for personer som har fått innvilget BPA.
Les mer:
Koronakrisa har gjort at historisk mange har søkt om dagpengar den siste tida, dei fleste fordi dei er blitt permitterte. No opnar regjeringa for at det vert enklare å ta utdanning medan ein mottek dagpengar.
Statsminister Erna Solberg og forskings- og høgare utdanningsminister Henrik Asheim inviterer til pressekonferanse om kompetansereforma «Lære heile livet» onsdag 22. april kl. 12.00. Følg pressekonferansen her.
Les mer:
Foreldre får dobbelt så mange dager med omsorgspenger også kalt «sykt-barn-dager». Arbeidsgiver skal kun betale for de tre første dagene.
Et samlet Storting har stilt seg bak forslaget om en handlingsplan mot rasisme og diskriminering på grunn av etnisitet og religion. Denne handlingsplanen skal bidra til en fornyet og forsterket innsats i kampen mot rasisme og diskriminering.
På den internasjonale dagen for personer med funksjonsnedsettelse lanserer regjeringen "Et samfunn for alle – regjeringens handlingsplan for likestilling av personer med funksjonsnedsettelse." Handlingsplanen skal sikre medvirkning, deltakelse og inkludering.
Les mer:
Regjeringen styrker tidlig innsats i hele barnehage- og skoleløpet. Alle skoler skal få tilgang til lærerspesialister i begynneropplæring fra 1. til 4. klasse, og alle skoler og barnehager skal ha spesialpedagogisk kompetanse. – Alle barn fortjener en god start. Da må vi ha skoler og barnehager som greier å løfte alle barn uavhengig av hvilken bakgrunn de har og hvor de bor, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).
Les mer:
Norske verksemder melder at dei manglar kompetanse. Regjeringa ønsker derfor å trappe opp kompetansereforma «Lære heile livet» med ei satsing på 112 millionar kroner. – Statsbudsjettet for 2020 skal bidra til eit grønare og meir moderne Noreg. Vi må skape fleire jobbar og halde fram med å kvalifisere folk slik at dei ikkje går ut på dato, seier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).
Les mer:
Regjeringa vil bruke nær 310 millionar kroner til målretta tiltak for betre integrering. – Innvandrarar er ein ressurs, og vi vil at fleire skal få formell kompetanse slik at dei kjem i jobb. Vi treng mangfald i arbeidslivet, og vi ønsker at fleire innvandrar deltek i små og store fellesskap i samfunnet vårt, seier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.
Les mer:
Regjeringa føreslår å styrkje innsatsen mot vald og overgrep med ytterlegare 54 millionar kroner til opptrappingsplanen mot vald og overgrep. Regjeringa held fram satsinga på barnevernet, og vil auke satsinga på kompetanse og hjelpetiltaksarbeid.
Les mer:
Regjeringa ønsker eit kulturliv med eit mangfald av aktørarar som gir ei breidde av opplevingar til flest mogleg og eit kulturliv som er representativt og tilgjengeleg for alle.
Les mer:
Regjeringa foreslår å løyve 7 millionar kroner til den nye handlingsplanen for likestilling av menneske med funksjonsnedsetting. Handlingsplanen blir lansert i 2019 og skal gjelde frå 2020.
Les mer:
Foreldre skal slippe å legge frem opplysninger om inntekt når de søker om lavere barnehagepris. Regjeringen foreslår at kommunene kan hente inn opplysninger direkte fra Skattedirektoratet og Folkeregisteret. – Nå blir det enklere for lavinntektsfamilier å få billigere barnehage. Det kan bety at flere barn får et godt barnehagetilbud, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.
Les mer:
Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet går sammen om en felles satsing for å styrke norske bibliotek. I strategien Rom for demokrati og dannelse legges det vekt på bibliotekenes viktige rolle som arena for kunnskap, dannelse og kritisk tekning.
Les mer:
– Næringslivet bør bruke de gode tidene til å ansette flere med nedsatt funksjonsevne og hull i CV-en, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.
Les mer:
Flere barn går i barnehage etter at ordningen med redusert foreldrebetaling for lavinntektsfamilier ble innført, viser en rapport fra Institutt for samfunnsforskning (ISF). – Det er viktig at flere barn får mulighet til å gå i barnehage, fordi det legger et godt grunnlag for utvikling, inkludering, læring og språk. Derfor er jeg veldig glad for at moderasjonsordninger gjør at flere familier med lavere inntekt velger barnehage for barna sine, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.
Les mer:
Mange unge opplever press og bekymringer i hverdagen og stadig flere ungdom rapporterer om psykiske helseplager. En egen opptrappingsplan for barn og unges psykiske helse skal snu denne utviklingen og bidra til at unge mestrer eget liv.
Regjeringen la fredag 24. mai fram forslag om endringer i pleiepengeordningen. I Granavoldenplattformen varslet regjeringen at den vil legge bedre til rette for foreldre som har nattlig tilsyn med, eller som må være i beredskap for, barn med behov for kontinuerlig tilsyn og pleie.
Les mer:
Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett å øke bevilgningen til varig tilrettelagt arbeid (VTA) med 15 millioner kroner i 2. halvår 2019.
Les mer:
– Som en del av kampen mot fattigdom får 18 000 familier opp til 8000 kroner mer i bostøtte hvert år, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.
Les mer:
I dag lanserte helseminister Bent Høie ein ny strategi for helsekompetanse. Strategien handlar om korleis vi kan heve pasientane og brukarane sin helsekompetanse, men også korleis vi kan forbetre helsetenesta sin kommunikasjon med pasientar og brukarar.
Les mer:
Regjeringen vil forsterke innsatsen på tre utvalgte områder: tidlig innsats for barn og unge, forebygging av ensomhet og mindre ulikhet i helse.
Norge er blant landene i verden med lavest ulikhet. Regjeringen vil fortsette å føre en politikk som bevarer et samfunn med høy levestandard og små forskjeller, og som gir muligheter for alle.
Yrkesfagelever som veksler mellom skole og praksis er mer motiverte og lærer mer, viser en ny rapport. – Vi trenger flere gode fagarbeidere i fremtiden. Da må vi ha utdanningsløp som motiverer flere til å gjennomføre og utdanningsløp som næringslivet støtter opp om, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.
Les mer:
– Det gode trepartssamarbeidet fortsetter gjennom en IA-avtale, som nå vil gjelde hele arbeidslivet og med virkemidler som treffer alle, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie.
Les mer:
I desse dagar mottar fleir enn 24.000 organisasjonar meir enn 1,4 milliardar kroner frå momskompensasjonsordninga. Nærmere 600 fleire organisasjonar får del i ordninga i år enn i fjor. Det store talet på mottakarar viser at ordninga når heile breidda av frivillige organisasjonar.
Les mer:
- Frivillig innsats er ei kjelde til fellesskap, demokratiutøving og kompetanse. Regjeringa vil at denne kjelda skal vere tilgjengeleg for alle, seier kulturminister Trine Skei Grande.
Les mer:
– Nå gjennomfører vi et integreringsløft, slik at innvandrere i større grad får delta i arbeids- og samfunnsliv. Det er viktig at de blir en del av store og små fellesskap i samfunnet vårt, sier statsminister Erna Solberg.
Les mer:
Barn som veks opp i låginntektsfamiliar skal ha dei same mogelegheitene og den same fridomen til å skape si eiga framtid som alle andre. Regjeringa føreslår å styrkje innsatsen mot barnefattigdom med 181 millionar kroner.
Les mer:
Regjeringa føreslår å auke innsatsen i arbeidet med opptrappingsplanen mot vald og overgrep med 67 millionar kroner i 2019. I tillegg vert den samla satsinga for i år på om lag 825 millionar kroner vidareført.
Les mer:
Regjeringa føreslår å auke innsatsen i arbeidet med opptrappingsplanen mot vald og overgrep med 67 millionar kroner i 2019. I tillegg vert den samla satsinga for i år på om lag 825 millionar kroner vidareført.
Les mer:
Regjeringa foreslår å løyve om lag 220 millionar kroner til områdesatsingar i 2019, for å styrkje arbeidet med å betre levekåra i særskild utsette område. Dette er ein auke på om lag 40 millionar kroner.
Les mer:
Nå innføres pakkeforløp for psykisk helse og rus i helsetjenesten. Fra 1. januar 2019 kan pasienter henvises til de tre første pakkeforløpene.
Les mer:
Regjeringen arbeider med en stortingsmelding om sosial bærekraft og hvordan vi reduserer forskjeller. Sentrale spørsmål i meldingen blir hvordan vi forebygger utenforskap, fattigdom og ulikhet.
Les mer:
Målet med satsingen "Lærerløftet - på lag for kunnskapsskolen" er å skape en skole hvor elevene lærer mer. Skolen skal gi alle en god start i livet, bidra til sosial utjevning og sikre norsk arbeidsliv og velferd.
Les mer:
Regjeringen styrker flere av tilskuddene som retter seg mot den lokale aktiviteten i idrettslagene. Målet er å styrke inkluderingen og senke terskelen for deltakelse i idretten.
Les mer:
Det er vedtatt endringer i barneloven som trer i kraft 1. januar 2018. Endringene tar sikte på å likestille foreldrene som omsorgspersoner. Målet er å styrke barns samvær med begge foreldrene.
Les mer:
Frivilligheten gir mye til den som er frivillig og enda mer til samfunnet som helhet. Å være frivillig gir kompetanse, erfaring, sosial tilhørighet og mestring. Regjeringen anerkjenner verdien av frivillig innsats, og støtter opp om frivillighetens egenart. Dette gjør regjeringen gjennom å gi handlingsrom, forutsigbarhet og tilrettelegge for vekst nedenfra.
Les mer:
Den nye ungdomsinnsatsen skal fra 1. januar 2018 være landsdekkende og gi et tilbud til ungdom som trenger hjelp til å komme i jobb eller skole.
Les mer:
Kvalitetsreformen Leve hele livet følges nå opp i kommunene. Målet er at alle eldre skal få bedre hjelp og støtte til å mestre livet. Leve hele livet handler om de grunnleggende tingene som oftest svikter i tilbudet til eldre: mat, aktivitet og fellesskap, helsehjelp og sammenheng i tjenestene.
Les mer:
Strategien har som mål å bidra til at enkeltmennesker og virksomheter har en kompetanse som gir Norge et konkurransedyktig næringsliv, en effektiv og god offentlig sektor, og gjør at færrest mulig står utenfor arbeidslivet.
Les mer:
Regjeringen vil at det skal være lærlinger på alle større bygge- og anleggsarbeid som det offentlige betaler for.
Les mer:
Trygge nærmiljø og offentlige rom, likeverdige offentlige tjenester, og bedre livskvalitet for særlig utsatte grupper er innsatsområdene i regjeringens nye handlingsplan mot diskriminering på grunn av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.
Les mer:
- Gleden av å være i aktivitet og å høre til i idrettsfellesskapet overgår det meste. Idrett, kunst og kultur spiller viktige roller i barns liv, det er sårt å ikke ha råd til å være med, sa kulturminister Linda Hofstad Helleland under signeringen av Fritidserklæringen tirsdag 7. juni.
Les mer:
Nå går kommunene, frivilligheten og staten sammen om en felles innsats for at alle barn, uavhengig av foreldrenes sosiale og økonomiske situasjon, skal få mulighet til å delta jevnlig i én organisert fritidsaktivitet. I dag signeres den nye Fritidserklæringen.
Les mer:
– Frivilligheten inngår i regjeringens hovedsatsingsområder og er en viktig bidragsyter på mange politikkområder. Vi har derfor valgt å løfte frivilligheten frem og synliggjøre dette feltet for Stortinget, sier kulturminister Thorhild Widvey.
Les mer:
Regjeringen legger i dag fram et forslag til en skattereform for treårsperioden 2016-2018. – Skattereformen vil fremme økonomisk vekst, lette omstilling og legge til rette for nye arbeidsplasser, sier finansminister Siv Jensen.
Les mer:
- Det er viktig at vi alle bidrar til å gjøre det lettere for barn og unge å delta i fritidsaktiviteter. Tretten pilotprosjekter landet rundt skal nå utvikle organisasjonenes egne løsninger, sier kulturminister Thorhild Widvey.
Les mer:
Kulturdepartementet utlyser midler til større satsinger i frivillige organisasjoner. Formålet er å prøve ut nye metoder slik at flere barn og unge kan delta i organiserte aktiviteter, uavhengig av foreldrenes økonomi.
Les mer:
Kulturminister Thorhild Widvey la i dag fram Frivilligerklæringa – regjeringa si erklæring for samspelet med frivillig sektor. Regjeringa støttar Frivillighet Norge sitt arbeid for økt rekruttering av frivillige med 750.000 kroner.
Les mer:
I frivillige organisasjoner får barn og unge mulighet for opplevelser, mestring, nye venner og sosial tilhørighet. Som ledd i regjeringens strategi mot barnefattigdom styrkes Kulturdepartementets budsjett med 5 millioner kroner på frivillighetsfeltet.
Les mer:
Mange barn og unge opplever å falle utenfor samfunnet fordi de vokser opp i en familie med dårlig økonomi. I dag lanserer regjeringen strategien "Barn som lever i fattigdom".
Les mer:
Norges idrettsforbund (NIF) er i statsråd i dag tildelt 636 millioner kroner fra spillemidlene til idrettsformål i 2015. Dette er en økning på 43 millioner kroner fra 2014. Av økningen skal 20 millioner kroner gå til å styrke satsingen på idrett for personer med nedsatt funksjonsevne.
Les mer:
I dag, på FNs internasjonale frivillighetsdag legger regjeringen fram Frivillighetserklæringen. Denne skal legge rammen for dialog og samspill mellom frivilligheten og regjeringen.
Les mer:
Kommunen skal stille krav om aktivitet for sosialhjelpsmottakere under 30 år fra 1. januar 2017.
Les mer:
I dag undertegner Norge en traktat som skal forbedre og forenkle tilgangen til åndsverk for blinde og synshemmede.
Les mer:
Rundt 150 000 personer regnes som vanskeligstilte på boligmarkedet. Av disse mangler om lag 6200 et fast sted å bo. Den nasjonale strategien, ”Bolig for velferd” (2014-2020), skal samle og målrette innsatsen slik at flere får et godt sted å bo.
Les mer: