Lære hele livet
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Kunnskapsdepartementet
Regjeringen vil gjennomføre en kompetansereform i arbeidslivet for at ingen skal gå ut på dato og at flere skal kunne stå i jobb lenger.
NOU 2019: 12
Lærekraftig utvikling — Livslang læring for omstilling og konkurranseevne
Utvalets arbeid er eit viktig innspel i regjeringas arbeid med kompetansereforma Lære heile livet.
Aktuelt nå
Regjeringen vil ha flere treparts bransjeprogram for kompetanseutvikling og ber partene i arbeidslivet innspill
I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020 er det satt av 15 millioner til å styrke bransjeprogram for kompetanseutvikling. Nå ber kunnskapsministeren om innspill fra partene i arbeidslivet til hvilken bransje som bør være neste ut.
130 millionar til kompetanse-reforma "Lære heile livet"
Norske verksemder melder at dei manglar kompetanse. Regjeringa ønsker derfor å trappe opp kompetansereforma «Lære heile livet» med ei satsing på 112 millionar kroner. – Statsbudsjettet for 2020 skal bidra til eit grønare og meir moderne Noreg. Vi må skape fleire jobbar og halde fram med å kvalifisere folk slik at dei ikkje går ut på dato, seier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).
Tolv prosjekter får 20 millioner til utvikling av videreutdanning i digital kompetanse
Målet med kompetansereformen «Lære hele livet» er at ingen skal gå ut på dato på grunn av manglende kompetanse og at flere skal kunne stå i jobb lenger. Med disse prosjektene får næringslivet og ansatte et bedre tilpasset tilbud om videreutdanning, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.
Flere voksne skal kunne fullføre grunnskole og videregående opplæring
Pressemelding Dato: 30.11.2018
Livsoppholdsutvalget overrakte i dag sine anbefalinger om finansiering av livsopphold for voksne i grunnskole- og videregående opplæring. –Arbeidslivet stiller stadig større krav til kompetanse. Det er derfor viktig at voksne får mulighet til å fullføre skolegang som grunnskole og videregående opplæring, sier til kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.
Flere ressurser bør brukes til etter- og videreutdanning
Nyhet Dato: 29.11.2018
En ny rapport om insentiver for investering i kompetanse, slår fast at samfunnet er tjent med å bruke mer ressurser på etter- og videreutdanning. – Dette viser behovet for regjeringens kompetansereform "Lære hele livet". Behovet for investering i kompetanse øker, samtidig ser vi at deltakelsen i etter- og videreutdanningen har gått ned. Denne trenden må vi snu, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.
Kompetansepolitisk råd
Styre/råd/utvalg
Formålet med Kompetansepolitisk råd er å fremme et godt samarbeid om oppfølging og videreutvikling av kompetansepolitikken. Rådets hovedoppgave er å løfte frem konkrete problemstillinger og drøfte mulige løsninger, slik at regjeringen får synspunkter og innspill fra ulike aktører og ståsteder. Rådets arbeid tar utgangspunkt i relevant dokumentasjon, herunder leveranser fra Kompetansebehovsutvalget.
Kompetansebehovsutvalget
Styre/råd/utvalg
Det norske arbeidsmarkedet og den norske økonomien er i omstilling. Kompetansebehovsutvalget skal finne ut mer om hva slags kompetanse norsk arbeidsliv vil trenge i fremtiden. Utvalget består av totalt 16 medlemmer.