Historisk arkiv

Sikkerhet på sokkelen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

Statsråd Anniken Huitfeldt og statssekretær Norvald Mo besøkte 3. desember Statfjord C-plattformen i Nordsjøen for å se hvordan Statoil jobber med sikkerhet og hvordan selskapet har fulgt opp og lært av ulike nesten-ulykker på norsk sokkel de siste årene.

– Det er et høyt sikkerhetsnivå i norsk petroleumsvirksomhet, men alvorlige hendelser og nesten-ulykker de siste årene viser stort risikopotensial. Vi er og skal være verdensledende når det gjelder sikkerhet i petroleumsvirksomheten. Derfor er det viktig å følge med på hvordan operatørene jobber med HMS, sier arbeidsministeren.

Fornøyd statsråd

Huitfeldt var fornøyd med det hun fikk se under omvisningen på Statfjord C-plattformen.

Statsråden viser til at den utviklingen som nå skjer i næringen gir en del utfordringer. Økt aktivitet og et økende antall små aktører gjør blant annet sikkerhetsbildet mer uoversiktlig.

–Vi har styrket Petroleumstilsynet med 20 millioner kroner fra 2013, og vi har satt ned en faglig ekspertgruppe skal se på om dagens tilsynsordning og regelverk er god nok, sier Huitfeldt.

Fakta om Statfjord C

Statfjord C-plattformen har et toppdekk som veier 50 000 tonn. Betongbeina veier 290 000 tonn. Den totale høyden på plattformen er 290 meter og boligkvarteret på plattformen har plass til 345 personer. Statfjord C er knyttet til satelittfeltene Statfjord Nord, Statfjord Øst og Sygna. Disse er utbygd med installasjoner på havbunnen og tilknyttet Statfjord C gjennom rørledning.

Bilder fra omvisningen