Historisk arkiv

Utfordringer på viktige områder i norsk petroleumsvirksomhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

Rapporten om risikonivået i petroleumsvirksomheten for 2010 viser en kraftig økning i antall brønnkontrollhendelser og at antallet gasslekkasjer fortsatt er på et for høyt nivå.

Rapporten om risikonivået i petroleumsvirksomheten for 2010 (RNNP) viser en kraftig økning i antall brønnkontrollhendelser og at antallet gasslekkasjer fortsatt er på et for høyt nivå. Rapporten ble offentliggjort av Petroleumstilsynet 27. april.
 
Petroleumstilsynet mener utviklingen er urovekkende og har bedt næringen komme med konkrete tiltak for å redusere antall hydrokarbonlekkasjer og brønnkontrollhendelser på norsk sokkel. 

– Jeg er bekymret over situasjonen og vil be om et møte med Petroleumstilsynet hvor også olje- og energiministeren er til stede, for å få full informasjon om situasjonen og hvordan næringen nå tenker å følge opp. Jeg er kjent med at Oljeindustriens Landsforbund (OLF) på vegne av næringen og i samarbeid med operatørselskapene har utarbeidet en handlingsplan for å ta tak i utfordringene. Jeg vil følge utviklingen nøye, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

Prosjektet Risikonivå i norsk petroleumsvirksomhet (RNNP) ble igangsatt i 1999/2000 for å utvikle og anvende et måleverktøy som viser utviklingen i risikonivået på norsk sokkel. Arbeidet er viktig for næringen bl.a. ved at det bidrar til en omforent forståelse blant partene av utviklingen i risikonivå

Siden arbeidet ble igangsatt har det vært en positiv utvikling der risikoen totalt sett har gått ned hvert år. Tallene for RNNP 2010 viser imidlertid en svak negativ utvikling i det totale risikobildet med bakgrunn i den negative utviklingen på områdene gasslekkasjer og brønnkontrollhendelser.

Utviklingen har vært positiv når det gjelder dødsfall og personskader. Det var
ingen dødsulykker i 2010. Det er nå 0,68 alvorlige personulykker pr million arbeidstimer, og dette er en signifikant forbedring fra foregående år.

Indikatorene viser også lavere risiko for storulykker med skip på kollisjonskurs og helikopterhendelser.

 

Mer informasjon

For nærmere informasjon om RNNP 2010 og oppfølging av resultatene vises det til Petroleumstilsynet, www.ptil.no