Historisk arkiv

Mer pensjon vel fortjent

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeidsdepartementet

VG 2. august 2012

I VG 29. juli har Mikkel Hoel et innlegg hvor han kritiserer utviklingen i minstepensjonene. Innlegget er et av mange innlegg om pensjon i ”Si det” hvor jeg savner det litt lengre perspektivet, skriver statssekretær Jan-Erik Støstad i VG.

I VG 29. juli har Mikkel Hoel et innlegg hvor han kritiserer utviklingen i minstepensjonene. Innlegget er et av mange innlegg om pensjon i ”Si det” hvor jeg savner det litt lengre perspektivet.

Det er nemlig ikke slik at pensjonistenes kjøpekraft stadig synker, slik blant andre Hoel synes å mene. Tvert i mot har kjøpekraften til en gjennomsnittlig alderspensjon økt med hele 25 prosent fra 2005 til 2011.  Da er både prisstigning og skatt tatt hensyn til.

Ganske små positive skritt hvert eneste år gjør altså at de fleste av dagens pensjonister kan legge mye mer ned i handlekurven og reise oftere enn i 2005.

Sosial sett er minstepensjonen viktigst. Blant annet på grunn av den rød-grønne regjeringens minstepensjonsløft har minstepensjonen for en enslig alderspensjonist økt fra 108 852 kroner pr 1. mai 2005 til 162 615 kroner pr 1. mai 2012. Fra 2005 til 2011 har kjøpekraften til en enslig alderspensjonist med minstepensjon økt med om lag 27 prosent.

Den gode pensjonsutviklingen over tid skyldes kombinasjonen av folks daglige innsats i arbeidslivet og trygg styring av norsk økonomi. Mer pensjon er svært vel fortjent til de som gjennom et langt yrkesliv har bygget opp det norske velferdssamfunnet.