Historisk arkiv

Arbeids- og inkluderingsministeren mottok forslag til et troskapsløfte og en gavebok for nye norske statsborgere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

- Mitt inntrykk er at redaksjonsgruppen har gjort et grundig arbeid på svært kort tid. Jeg gleder meg både til å se nærmere på utkastet til gavebok og gruppas forslag til troskapsløfte, uttaler arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen. (03.05.2006)

Pressemelding

Nr.: 46
Dato: 03.05. 2006

Arbeids- og inkluderingsministeren mottok forslag til et troskapsløfte og en gavebok for nye norske statsborgere

- Mitt inntrykk er at redaksjonsgruppen har gjort et grundig arbeid på svært kort tid. Jeg gleder meg både til å se nærmere på utkastet til gavebok og gruppas forslag til troskapsløfte, uttaler arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

I desember 2005 ble en uavhengig redaksjonsgruppe oppnevnt av arbeids- og inkluderingsministeren. Redaksjonsgruppa fikk i oppdrag å utrede et forslag til et troskapsløfte og utarbeide manus til en gavebok for nye norske statsborgere.

3. mai kl. 10.30 mottok statsråd Bjarne Håkon Hanssen redaksjonsgruppas innstilling om troskapsløfte og manus til gavebok.

Både gaveboken og troskapsløftet skal inngå i en frivillig statsborgerseremoni. Denne seremonien innføres når statsborgerloven av 10. juni 2005 trer i kraft. Etter planen innføres ny statsborgerlov 1. september i år. Forslaget til troskapsløfte og gavebok vil være ferdig behandlet innen statsborgerloven innføres.

Boka inneholder kapitler om hovedlinjer i norsk historie og sentrale trekk ved dagens Norge. Boka gir også en innføring i det norske demokratiet, rettsstaten og menneskerettighetene og hvilke rettigheter og plikter som gjelder for norske borgere.

Redaksjonsgruppa har bestått av:

Professor dr. juris Geir Ulfstein, direktør ved Norsk senter for menneskerettigheter, Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo, (leder for redaksjonsgruppa).

Forsker I, dr. polit. (sosialantropolog), Inger-Lise Lien, Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, Seksjon Flyktninghelse og tvungen migrasjon.

Trainee, cand. Jur., Farah Ali, Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Sekretariatet har vært lagt til Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Last ned forslag til troskapsløfte og gavebok for nye norske statsborgere (MS Word)