Historisk arkiv

Arbeids og inkluderingsministeren mottar forslag til troskapsløfte og en gavebok for nye norske statsborgere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Bjarne Håkon Hanssen mottar 3. mai forslag til troskapsløfte og en gavebok for nye norske statsborgere. Både gaveboken og troskapsløftet skal inngå i en frivillig statsborgerseremoni, som innføres når statsborgerloven trer i kraft 1. september i år.

Arbeids og inkluderingsministeren mottar forslag til troskapsløfte og en gavebok for nye norske statsborgere

I desember 2005 ble en uavhengig redaksjonsgruppe oppnevnt av arbeids- og inkluderingsministeren. Redaksjonsgruppa fikk i oppdrag å utrede et forslag til et troskapsløfte og utarbeide manus til en gavebok for nye norske statsborgere.

Bok og utkast til troskapsløfte overleveres:

Tid: Onsdag 3. mai kl. 10.30

Sted: Einar Gerhardsens plass 3, S-blokka

Både gaveboken og troskapsløftet skal inngå i en frivillig statsborgerseremoni. Denne seremonien innføres når statsborgerloven av 10. juni 2005 trer i kraft. Etter planen innføres ny statsborgerlov 1. september i år.

Redaksjonsgruppa har bestått av:

  • Professor dr. juris Geir Ulfstein, direktør ved Norsk senter for menneskerettigheter, Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo, (leder for redaksjonsgruppa).
  • Forsker I, dr. polit. (sosialantropolog), Inger-Lise Lien, Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, Seksjon Flyktninghelse og tvungen migrasjon.
  • Trainee, cand. Jur., Farah Ali, Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Kopi av forslag til troskapsløfte og gavebok deles ut under overrekkelsen