Historisk arkiv

Avtakende vekst i antall uføre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

– Det er et mål for regjeringen å redusere veksten i antall personer som mottar uføreytelser. Vi har nå en positiv utvikling i den relative veksten på uføreområdet. Det bekrefter tallene som Arbeids- og velferdsdirektoratet offentliggjorde i dag, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en kommentar til uføretallene.

Avtakende vekst i antall uføre

– Det er et mål for regjeringen å redusere veksten i antall personer som mottar uføreytelser. Vi har nå en positiv utvikling i den relative veksten på uføreområdet. Det bekrefter tallene som Arbeids- og velferdsdirektoratet offentliggjorde i dag, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Ved utgangen av 2006 var det 327 818 mottakere av uføreytelser, og dette er 8 127 flere enn ved utgangen av 2005. Tallene viser at antallet uføre fortsatt øker, men at veksten er noe svakere sammenliknet med de foregående årene. Antall personer som mottar uføreytelser økte med 2,5 prosent i 2006. Fra 2004 til 2005 var økningen på 2,8 prosent, mens den ett år tidligere var på 3,2 prosent.

En viktig forklaring til økningen i antall uføre er alderssammensetningen i befolkningen. Uføreandelen er langt høyere blant eldre enn yngre, noe som i stor grad kan forklares med at helsen svekkes med alderen.

Av den samlede tilgangen til uføreordningene i 2006 gikk 42 prosent til tidsbegrenset uførestønad. Tilsvarende andel i 2005 var 36 prosent.