Historisk arkiv

Dialogforum om tiltak mot tvangsekteskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, finansminister Kristin Halvorsen og politisk rådgiver Marthe Scharning Lund fra Barne- og likestillingsdepartementet møtte i dag ungdom med innvandrerbakgrunn i Dialogforum for å få innspill på tiltak mot tvangsekteskap.

Dialogforum om tiltak mot tvangsekteskap

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, finansminister Kristin Halvorsen og politisk rådgiver Marthe Schanring Lund fra Barne- og likestillingsdepartementet møtte i dag ungdom med innvandrerbakgrunn i Dialogforum for å få innspill på tiltak mot tvangsekteskap.

– Uansett hva som nedfelles i ny utlendingslov, vil det være nødvendig med andre tiltak som bekjemper tvangsekteskap enn de rent juridiske. Det er derfor er nyttig å få ungdommens innspill på dette i dag, sier Bjarne Håkon Hanssen.

Dette er tredje gangen det arrangeres møte i Dialogforum der man diskuterer integrerings- og inkluderingsspørsmål. I etterkant av trykkingen av karikaturtegningene hadde regjeringen i februar i fjor møter med muslimske ungdom. Som et resultat av møtet, ble det etablert et dialogforum mellom ungdom med innvandrerbakgrunn og myndighetene. Dialogforum er bredt sammensatt, både med hensyn til religiøs tilknytning og etnisk opprinnelse.