Historisk arkiv

Gratis kjernetid for 5-åringene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen åpnet torsdag gratis-tilbudet til 5-åringer i Lindebergstua barnehage. Staten har i år bevilget 26,5 millioner kroner til gratis kjernetid for alle 5-åringer i Oslos bydeler Alna, Grorud, Furuset, Bjerke og Søndre Nordstrand.

Fra høsten av omfatter tiltaket også bydelenes 4-åringer. I fire timer hver dag kan barna gå i barnehagen uten at det koster foreldrene noe.

Åpningen skjedde i forbindelse med statsrådens besøk i Groruddalen der han fikk se noen av tiltakene som er kommet i gang som følge av kommunens og regjeringens felles handlingsplan.

Besøket startet med skolefrokost på Lutvann skole. Skolen tilbyr også leksehjelp, morgen- og ettermiddagsåpent skolebibliotek og varm suppe tre ganger i uka.

- Å få læringssituasjonen på stell er en veldig viktig del av Groruddalssatsingen. Det er her framtida ligger. Da er det hyggelig å se at alt fungerer så bra, uttalte Bjarne Håkon Hanssen. 
 


Zizhan (t.v.) og Jeanette bisto statsråd Bjarne Håkon Hanssen da han klippet snora for tiltaket gratis kjernetid i Lindebergstua barnehage. Tilbudet gis nå til alle 5-åringer i Groruddalen og Søndre Nordstrand.