Historisk arkiv

Støstad møter generaldirektøren i ILO

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

- ILO gjør et viktig arbeid for å fremme anstendige arbeidsvilkår globalt, sier statssekretær Jan-Erik Støstad, som i går møtte generaldirektør Juan Somavia i Den internasjonale arbeidsorganisasjonen under arbeidskonferanse i Geneve.

- ILO gjør et viktig arbeid for å fremme anstendige arbeidsvilkår globalt, sier statssekretær Jan-Erik Støstad, som i går møtte generaldirektør Juan Somavia i Den internasjonale arbeidsorganisasjonen under arbeidskonferanse i Geneve.

Støstad pekte på det arbeidet den norske regjeringen har gjort for å bekjempe sosial dumping i Norge, slik at også utenlandske arbeidstakere får anstendige arbeidsvilkår.  - Vi diskuterte mulighetene for å styrke Norges bidrag for arbeidstakerrettigheter, også på global basis. Dette arbeidet vil kunne skje innenfor rammen av ILOs såkalte Decent Work Agenda, sier statssekretæren.

Partene i arbeidslivet spiller en meget viktig rolle i den nordiske velferdsmodellens suksess, sa Jan-Erik Støstad i møtet med Juan Somavia.

 

Støstad viste til at partene i arbeidslivet spiller en meget viktig rolle i den suksess den nordiske velferdsmodellen har oppnådd, og at sosial dialog er et viktig område som det også bør arbeides med globalt.

Somavia takket for Norges bidrag til ILO arbeidet og understreket at han var enig i det Støstad sa, og at ILO og Norge i stor grad tenker likt. Dette legger til rette for et enda tettere samarbeid mellom Norge og ILO i tiden framover.