Historisk arkiv

Trondheim vil ha alle i jobb

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Trondheim kommune vil på eget initiativ etablere et kvalifiseringsprogram for sosialhjelpsmottakere. Forslaget hilses velkommen av arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, som lover kommunen et økonomisk bidrag, dersom det blir vedtatt.

– Jeg ser det som svært positivt at Trondheim kommune, med bakgrunn i sin brede erfaring med tiltaksarbeid, tar initiativ til å etablere et kvalifiseringsprogram på egenhånd før de etter loven blir pålagt dette.

Trondheim kommune vil på eget initiativ etablere et kvalifiseringsprogram for sosialhjelpsmottakere. Forslaget hilses velkommen av arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, som lover kommunen et økonomisk bidrag, dersom det blir vedtatt: – Jeg ser det som svært positivt at Trondheim kommune, med bakgrunn i sin brede erfaring med tiltaksarbeid, tar initiativ til å etablere et kvalifiseringsprogram på egenhånd før de etter loven blir pålagt dette.

Departementet ser det som svært positivt at Trondheim kommune legger til rette for innføring av kvalifiseringsprogram.

- Målet om færre på stønad og flere i arbeid krever et systematisk og godt arbeid. Engasjement fra kommunen er et svært viktig bidrag, uttaler statsråden.

Forslag til lov om kvalifiseringsprogram og kvalifiseringsstønad vil bli behandlet i Stortinget i høst. Det legges opp til at loven trer i kraft i takt med etableringen av lokale NAV-kontor. Når NAV-kontoret er etablert, får også kommunen plikt til å tilby kvalifiseringsprogram.  Etter planen vil NAV-kontor etableres i Trondheim rundt årsskiftet 2008/2009.

Kommunen kan likevel allerede nå etablere tilsvarende tiltak som kvalifiseringsprogrammet, med hjemmel i sosialtjenesteloven.  Departementet er innstilt på å støtte et slikt prosjekt økonomisk, også før NAV-kontor er på plass. Statsråden har tro på at tiltaket vil ha betydning for både Trondheim og resten av landet.

- Erfaringene med en slik etablering i en så stor by som Trondheim kan gi erfaringsgevinster for kvalifiseringsarbeidet for store deler av befolkningen i landet samlet.