Historisk arkiv

Rapport om frivillighet og integrering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Frivilligheten er en viktig del av det norske samfunn, og frivillige organisasjoner bidrar til at innvandrere og flyktninger finner seg til rette i samfunnet. En arbeidsgruppe har kommet med innspill til hvordan myndighetene kan legge til rette for at frivillige organisasjoner i større grad kan spille en rolle i integrerings- og inkluderingsarbeid.


Mange idrettslag bidrar til integrering og inkludering av innvandrerbefolkningen. Bildet viser unge fotballspillere på Grünerløkka i Oslo.

Frivilligheten er en viktig del av det norske samfunn, og frivillige organisasjoner bidrar til at innvandrere og flyktninger finner seg til rette i samfunnet. Frivillige organisasjoner er viktige og nødvendige bidragsytere for å nå målet om et inkluderende samfunn for alle. Arbeids- og inkluderingsdepartementet opprettet våren 2008 en arbeidsgruppe med representanter for frivilligheten. Arbeidsgruppens oppgave var å komme med innspill til hvordan myndighetene kan legge til rette for at frivillige organisasjoner i større grad kan spille en rolle i integrerings- og inkluderingsarbeid. Arbeidet i gruppen er nå avsluttet, og forslag til tiltak er presentert i en rapport.

Forslagene fra gruppen vil vurderes og sees i sammenheng med blant annet oppfølging av St.meld.nr.39 Frivillighet for alle, og  regjeringens budsjettprosess.

Last ned rapport:
Frivillige organisasjoner og integrering og inkludering av innvandrerbefolkningen (PDF)