Historisk arkiv

Økte pensjonsutgifter for NAV

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersens kommentar til at NAV har fått en ekstrautgift på vel 100 millioner kroner i pensjonskostnader i 2009.

I forbindelse med at NAV har fått en ekstrautgift på vel 100 millioner kroner i pensjonskostnader i 2009, har arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen følgende kommentar:

–  Fordi kravet fra Statens Pensjonskasse først kommer etter at statsbudsjettprosessen er sluttført i regjeringen, har det ved liknende anledninger, senest i 2003, vært håndtert i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Departementet har gjennom den ordinære styringsdialogen med Arbeids- og velferdsdirektoratet og andre etater løpende kontakt om aktuelle saker, herunder budsjett. I forbindelse med dette har direktoratet varslet departementet om økte pensjonsutgifter i god tid før behandlingen av revidert nasjonalbudsjett, første gang i november i fjor. Det har siden vært dialog mellom AID og Arbeids- og velferdsdirektoratet for blant annet å avklare beløpets størrelse som forberedelse til videre behandling. Dette arbeidet ligger til grunn for direktoratets brev av 28. januar i år, som vil bli fulgt opp på ordinær måte.