Historisk arkiv

Endrer ikke kravene til eldre arbeidssøkere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Arbeids- og inkluderingsdepartementet gjør ikke endringer i lover eller forskrifter som regulerer aktivitetskravet knyttet til eldre arbeidssøkere. Eldre utgjør en stadig større gruppe på arbeidsmarkedet, og det bør i utgangspunktet stilles samme krav til eldre som til andre grupper arbeidssøkere.- Vi opprettholder aktivitetskravet, men forutsetter at det praktiseres med skjønn, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Pressemelding

Nr.: 48
Dato: 04.05.2006

Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Rune Solberg, tlf. 22 24 47 00

Endrer ikke kravene til eldre arbeidssøkere

Arbeids- og inkluderingsdepartementet gjør ikke endringer i lover eller forskrifter som regulerer aktivitetskravet knyttet til eldre arbeidssøkere.Eldre utgjør en stadig større gruppe på arbeidsmarkedet, og det bør i utgangspunktet stilles samme krav til eldre som til andre grupper arbeidssøkere.

- Vi opprettholder aktivitetskravet, men forutsetter at det praktiseres med skjønn, sierarbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

- Et arbeidsmarked i så vidt klar bedring som nå, skaper økte muligheter også for eldre arbeidssøkere, sier statsråden.

Aktivitetskravet innebærer at alle som mottar dagpenger eller såkalt ventestønad, plikter å drive aktiv jobbsøking eller andre aktiviteter med sikte på å skaffe seg arbeid.

Det har de siste månedene vært en debatt rundt aktivitetskravet for eldre arbeidssøkere. Departementet ba i fjor høst Aetat gjennomgå sin praksis på dette området, og som en følge av dette har etaten foretatt en presisering av rutinene. Det er et grunnprinsipp at Aetats håndtering skal bygge på vurderinger av den enkelte arbeidssøkers situasjon og behov. Forhold som alder, utdanning, arbeidserfaring, generell kompetanse, ledighetens varighet og situasjonen på arbeidsmarkedet, skal tas i betraktning innenfor de krav som lov og forskrift trekker opp.

Departementet vil på denne bakgrunn ikke foreslå noen endringer i det eksisterende regelverket.