Historisk arkiv

Høy sysselsetting blant seniorer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Nesten halvparten av alle nordmenn i alderen 55 til 74 år var sysselsatt i 2004, viser en ny rapport fra Statistisk sentralbyrå. - Norge har en gunstig situasjon med mange sysselsatte seniorer. Rapporten viser imidlertid at det er en meget stor avgang fra arbeidsstyrken ved 62-årsalderen. Meden stadig større del av arbeidsstyrken i de eldre årsklassene gir dette betydelige utfordringer for tilgangen på arbeidskraft, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Pressemelding

Nr.: 32
Dato: 28.03.06

Høy sysselsetting blant seniorer

Nesten halvparten av alle nordmenn i alderen 55 til 74 år var sysselsatt i 2004, viser en ny rapport fra Statistisk sentralbyrå.

- Norge har en gunstig situasjon med mange sysselsatte seniorer. Rapporten viser imidlertid at det er en meget stor avgang fra arbeidsstyrken ved 62-årsalderen. Med en stadig større del av arbeidsstyrken i de eldre årsklassene gir dette betydelige utfordringer for tilgangen på arbeidskraft, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (28.03.06).

- Dette er noe vi har grepet fatt i, og vi arbeider med både en pensjonsmelding og en seniormelding som vurderer tiltak for å få flere til å utsette pensjoneringstidspunktet, påpeker statsråden.

Rapporten fra Statistisk sentralbyrå viser at svært mange seniorer i Norge er sysselsatt sammenlignet med andre land. I Europa er det kun Sverige og Island som har større sysselsetting blant seniorer enn Norge. De store fødselskullene etter andre verdenskrig samt høyere levealder gjør at det de kommende 30 årene vil bli stadig flere eldre i befolkningen.