Historisk arkiv

Informasjonsmøter om nordisk samekonvensjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

-Det er en milepæl i norsk og nordisk samepolitikk at forslaget om en nordisk samekonvensjon nå foreligger og er på samtidig høring i Norge, Finland og Sverige, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Pressemelding

Nr.: 44
Dato: 28.04.06

Informasjonsmøter om nordisk samekonvensjon

-Det er en milepæl i norsk og nordisk samepolitikk at forslaget om en nordisk samekonvensjon nå foreligger og er på samtidig høring i Norge, Finland og Sverige,sierarbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (28.04.06).

-Vi ønsker å skape engasjement og bred deltakelse i høringsprosessen, og ønsker representanter fra høringsinstansene og andre interesserte og publikum velkommen til informasjonsmøtene, sier statsråden.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet og Sametinget arrangerer informasjonsmøter om samekonvensjonsutkastet i 6 ulike samiske områder i mai måned. Møtene er åpne for alle.

Utkastet til en nordisk samekonvensjon ble i samråd med Sametinget sendt på høring i februar i år til samiske organisasjoner, institusjoner, kommuner, fylkeskommuner. Høringsfristen går ut 12. juni i år. Konvensjonen er også sendt på høring i Finland og Sverige av de ansvarlige departementer i disse landene.

Informasjonsmøtene blir kunngjort nærmere og lagt til rette av samiske institusjoner i Kåfjord i Nord-Troms 2. mai, Kautokeino 3. mai, Tana 4. mai, Hattfjelldal 8. mai, Snåsa 11. mai og Skånland 15. mai.

Mer informasjon