Historisk arkiv

RNB: Regjeringen styrker tiltaksinnsatsen overfor yrkeshemmede

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

- Vi foreslår en opptrapping av arbeidsmarkedstiltak for yrkeshemmede med 1 000 plasser i 2. halvår 2006. Regjeringen legger til rette for forsterket innsats overfor yrkeshemmede, sier statsråd Bjarne Håkon Hanssen.

Pressemelding

Nr.: 52
Dato: 12.05.2006
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Rune Solberg, tlf. 22 24 47 00

RNB: Regjeringen styrker tiltaksinnsatsen overfor yrkeshemmede

Regjeringen foreslår en opptrapping av arbeidsmarkedstiltak for yrkeshemmede med 1 000 plasser i 2. halvår 2006. I tillegg styrkes personellressurser til oppfølging av yrkeshemmede. - Regjeringen legger til rette for forsterket innsats overfor yrkeshemmede, sier statsråd Bjarne Håkon Hanssen.

Arbeidsmarkedet er nå svært godt med økning i sysselsettingen og nedgang i den registrerte ledigheten. Likevel er det enkelte grupper av arbeidssøkere som fortsatt har vanskeligheter med å komme inn i arbeidslivet. Dette gjelder bl.a. yrkeshemmede. Regjeringen foreslår å øke innsatsen overfor denne gruppen, og vil trappe opp de spesielle arbeidsmarkedstiltakene for yrkeshemmede med i alt 1 000 plasser i 2. halvår 2006. Økningen omfatter også tiltaksplasser til bekjempelse av fattigdom. Oppfølgings- og formidlingsrettede tiltak rettet mot ordinært arbeidsliv vil bli prioritert.

For å gi mulighet for en målrettet oppfølging av flere yrkeshemmede tiltaksdeltakere foreslår regjeringen i tillegg å styrke bevilgningen til personellressurser tilsvarende 20 årsverk.

I budsjettet for 2006 ble det lagt opp til et nivå på de ordinære arbeidsmarkedstiltakene på 14 000 plasser i 1. halvår og 11 000 plasser i 2. halvår. Det er stor etterspørsel etter arbeidskraft, og Aetat har registrert høy tilgang på ledige stillinger de siste månedene. Samtidig er tilgangen av nye arbeidssøkere ved Aetat på et svært lavt nivå. Et tiltaksnivå på 11 000 plasser i 2. halvår 2006 er tilpasset den nåværende situasjonen i arbeidsmarkedet. På denne bakgrunn tar regjeringen sikte på at nivået på 11 000 ordinære tiltaksplasser holdes uendret i 2. halvår 2006.