Historisk arkiv

"Sjølbyggjarprosjekt for ungdom" vant Det Nytter prisen 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Dette prosjektet lar deltagerne ta ansvar for eget liv og viser hva brukerorientering og brukermedvirkning kan være i praksis, sa arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen om prosjektet som vant Det Nytter prisen 2006.

Pressemelding

Nr.: 25
Dato: 28.02.06

"Sjølbyggjarprosjekt for ungdom" vant Det Nytter prisen 2006

-Dette prosjektet lar deltagerne ta ansvar for eget liv og viser hva brukerorientering og brukermedvirkning kan være i praksis, sa arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen om prosjektet som vant Det Nytter prisen 2006.

Sjølbyggjarprosjektet for ungdom” i Frekhaug i Meland kommune vant årets førstepris på 100 000,-. Prosjektet legger til rette for etablering av nøkterne boliger av god kvalitet til ungdom. Målgruppen er ”ordinære økonomisk vanskeligstilt ungdom” og unge med bakgrunn i rus, kriminalitet og/eller psykiatri. Ungdommene deltar selv i arbeidet med å bygge sin egen bolig. Prosjektet samarbeider blant annet med Aetat, Meland Arbeidssenter og et arkitektkontor.

-I dette prosjektet engasjeres vanskeligstilt ungdom i planlegging og praktisk arbeid knyttet til oppføring og rehabilitering av egen bolig. Dette gir boligløsninger, men også læring og arbeidserfaring for den enkelte. Selvbyggerne bygger ikke bare hus, men legger også viktige grunnsteiner for eget voksenliv, sa Bjarne Håkon Hanssen da han delte ut Det Nytter prisen 2006.

Hensikten med Det Nytter prisen har vært og er å gi en anerkjennelse til noen av dem som gjennom en ekstra innsats fornyer og forbedrer tjenester innen helse- og sosialsektoren.

Les mer om årets vinner og Det Nytter prisen på KS sine sider