Historisk arkiv

Top 10-vinnerne er kåret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

- En kåring som Top 10 gjør at kandidater som kan være rollemodeller og gode eksempler for unge med innvandrerbakgrunn, trekkes tydeligere fram i offentligheten, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Pressemelding

Nr.: 02
Dato: 05.01.06

Top 10-vinnerne er kåret

Økt synlighet av kompetansen til personer med innvandrerbakgrunn

- En kåring som Top 10 gjør at kandidater som kan være rollemodeller og gode eksempler for unge med innvandrerbakgrunn trekkes tydeligere fram i offentligheten, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Fem kvinner og fem menn med innvandrerbakgrunn har nå blitt kåret i en Top 10-liste. Målsettingen er å rette blikket mot den kompetansen og det engasjement som finnes hos kvinner og menn med innvandrerbakgrunn i Norge.

- Vi ønsker å få fram gode rollemodeller for unge med innvandrerbakgrunn, sier Libe Rieber-Mohn.

Fokus i den pågående debatten om innvandrere og inkludering, er ofte hvilke utfordringer den enkelte og samfunnet står overfor.

- Flere av kandidatene som er kåret til vinnere, av et bredt utvalg på over 50 personer, er fremragende på sine fagfelt. Flere er store ledertalenter, noen innen akademia, andre innen kunst og kultur. Regjeringen ønsker å øke rekrutteringen av innvandrere til stillinger i privat og offentlig sektor, og mener denne kåringen viser at det finnes mange innvandrere med høy kompetanse, gode ferdigheter utover i landet som bidrar til økt bevissthet i norsk arbeids- og samfunnsliv. Vi ønsker at flere blir inspirert til å ta i bruk den kompetansen som finnes hos personer med innvandrerbakgrunn i Norge.

Formålet med prosjektet er å øke synligheten og fremme anerkjennelsen i norsk arbeidsliv av kompetansen og ferdighetene blant personer med innvandrerbakgrunn, særlig personer fra ikke-vestlige land. Prosjektet har funnet fram til gode eksempler på personer som har gjort suksess i arbeidslivet, og beskriver deres strategier for å mestre de hindringene de har møtt slik at andre lærer av dem.

- Jeg gratulerer vinnerne av kåringen for 2005. Dere er alle svært gode eksempler for andre med innvandrerbakgrunn, sier statssekretæren.


Vinnerne er:

Nancy Bundt – fotograf, Oslo

Krishna Chudasama – statssekretær Barne- og likestillingsdepartementet, Fredrikstad

Rita Kumar – internasjonal programkoordinator NTNU, leder Kontaktutvalget for innvandrerbefolkningen og myndighetene (KIM), Trondheim

Zorica Mitic – overlege anestesi Radiumhospitalet, Oslo

Nina Witoszek - forskningsleder Universitetet i Oslo, SUM, Oslo

Ahmed Bozgil – administrerende direktør Hero Mottak og Kompetanse AS, Stavanger

Tarik Demirovic – prosjektleder Techpower, Oslo

Phuong Ngoc Ngyuen - fastlege, spesialist i allmennmedisin og universitetslektor, Oslo

Naushad Qureshi - seksjonsleder Høgskolen i Finnmark, Alta

Famara Alieau Sanyang - rådgiver ved Sykehuset Østfold HF og fylkesleder Samfunnsviterne Østfold, Sarpsborg

Prosjektet mottok støtte i 2005 fra Kommunal- og regionaldepartementet.
Gründerne av Top 10, Lisa Cooper og Irmelin Drake har i 2005 samarbeidet med Stiftelsen Mangfold i Arbeidslivet (MiA) i gjennomføringen av prosjektet.