Historisk arkiv

Ny og spennende tv-redaksjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

- Dette er en mulighet vi ikke har råd til å la gå fra oss, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen om at departementet nå bidrar til finansieringen av en ny tv-kanal.

TV Glad starter opp neste år. 20 utviklingshemmede vil få jobb i den nye redaksjonen.

- Dagens mediesamfunn trenger en slik redaksjon. TV Glad slipper til orde mennesker som kan oppleve å bli overhørt og oversett. Prosjektet gir dem en mulighet til å ytre seg på egne vegne. Det styrker ytringsfriheten og de demokratiske rettighetene til utviklingshemmede, sier Hanssen.

Ideen til TV Glad er dansk, der kanalen ble etablert i 1999. Kanalen har i dag fire avdelinger og totalt 130 ansatte. TV Glad Danmark har bevist at utviklingshemmede kan gjøre en god jobb både foran og bak kamera. Det lages TV som mange vil se. Nettopp fordi informasjonen er lett tilgjengelig og formen er direkte. I Norge vil TV Glad bli etablert i samarbeid med Fønix Kompetansenett AS og NAV Vestfold.

- Utviklingshemmede har, som andre, evner og talenter. Prosjektet gir et yrkestilbud som er tilpasset vår tid og de ressurser dagens unge utviklingshemmede besitter, sier Hanssen. 

   

Fra lanseringen av TV Glad: Bjarne Håkon Hanssen intervjues av Svein André HofsøFra lanseringen av TV Glad: Bjarne Håkon Hanssen intervjues av Svein André Hofsø.

 

TV Glad vil fungere som en selvstendig og frittstående mediebedrift. TV Glad er organisert som en stiftelse, og redaksjonen vil bli styrt etter vanlige journalistiske prinsipper.  Det tas sikte på distribusjon av programmer i samarbeid med en riksdekkende TV-kanal og på egen web. NRK, TV2, A-pressen, Schibsted og Microsoft Norge har bidratt til utviklingen av prosjektet.

Fra lanseringen av TV Glad: Bjarne Håkon Hanssen intervjues av Svein André HofsøTV Glad slipper til orde mennesker som kan oppleve å bli overhørt og oversett.

- Mange utviklingshemmede kan ikke lese eller skrive og de kan ha andre krav til presentasjon for at informasjonen skal bli forståelig.  Her kan TV Glad gjøre en forskjell, uttaler statsråden.

Arbeids- og inkluderingsdepartementet vil bidra med om lag 27 millioner kroner.  15 millioner er ordinær støtte gjennom tiltakene varig tilrettelagt arbeid og arbeidspraksis i skjermet virksomhet. I tillegg kommer en egen investeringsstøtte til innkjøp av utstyr på 2 millioner, samt 10 millioner ekstra over fem år i driftsstøtte. TV-produksjon krever mer opplæring og oppfølging enn tradisjonelle arbeidsmarkedstiltak. Prosjektet er i dialog med Sandefjord kommune, slik at samlet støttebeløp kan bli i underkant av 30 millioner kroner for forsøksperioden på fem år.  

 

Mer informasjon