Historisk arkiv

Norsk deltakelse i EU-programmet PROGRESS

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Stortinget åpnet mandag for norsk deltakelse i EU-programmet PROGRESS. - Dette vil gi mulighet til å fremme norske interesser i den europeiske prosessen og til læringsutbytte på en rekke viktige områder, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Stortinget åpnet mandag for norsk deltakelse i EU-programmet PROGRESS.  - Dette vil gi mulighet til å fremme norske interesser i den europeiske prosessen og til læringsutbytte på en rekke viktige områder, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

PROGRESS står for ”Programme for Employment and Social Solidarity”, det vil si Program for sysselsetting og sosial solidaritet. Programmet skal støtte opp om EUs politikk og fremme tiltak på de sysselsettings- og sosialpolitiske områdene. Programperioden er 2007-2013.

PROGRESS innebærer en sammenslåing og en videreføring av de fire EU-programmene om sosial ekskludering, anti-diskriminering, sysselsetting og likestilling mellom kjønnene. Norge har deltatt i alle fire programmene frem til utgangen av 2006. I tillegg vil PROGRESS omfatte en del aktiviteter på arbeidsmiljø- og trygdeområdet. Programmet representerer på denne måten en stor del av EUs programinnsats på de arbeidslivs- og sosialpolitiske områdene.

Programmet vil være delt opp i fem deler: sysselsetting, sosial beskyttelse og integrasjon, arbeidsvilkår, anti-diskriminering og mangfold og likestilling.

EUs erfaringer med de tidligere programmene har vært gjennomgående positiv og det er derfor grunn til å tro at videreføringen i et samlet program skal gi positive resultater.

For Norges del har tidligere programdeltakelse vært verdifull både for myndigheter og forskningsmiljøer med hensyn til nettverksbygging og kunnskapsutveksling. Deltakelsen i PROGRESS vil tillate videreføring av aktiviteter og samtidig gi mulighet til å mobilisere flere forskningsmiljøer og organisasjoner til deltakelse i prosjekter.