Historisk arkiv

Regjeringen vil bedre sikkerheten ved asylmottakene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Regjeringen tar Vadsø-innbyggernes bekymring på alvor, og vil foreslå nye tiltak for å bedre sikkerheten i og rundt mottak.

– Arbeids- og inkluderingsdepartementet har i dag hatt dialog med Utlendingsdirektoratet, som har informert oss om at personen ved asylmottaket i Vadsø skal flyttes til et annet egnet sted så raskt som mulig. Inntil dette kan skje forsikrer justisministeren om at sikkerheten i og rundt mottaket er ivaretatt, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn.

– For å unngå slike situasjoner i framtida har regjeringen nedsatt en arbeidsgruppe som allerede i løpet av neste uke skal vurdere hvordan vi skal følge opp personer ved mottakene som kan utgjøre en alvorlig risiko. Dette gjelder for eksempel ytterligere sikkerhetstiltak rundt de forsterkede mottakene, oppfølging av alvorlige risikopersoner  og en nasjonal samordning og koordinering, sier Libe Rieber-Mohn.

I slutten av neste uke vil arbeidsgruppens forslag bli vurdert av arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad og justisminister Knut Storberget.