Historisk arkiv

Varig bolig framfor hospitslignende botilbud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Den treårige nasjonale strategien for å forebygge og avskaffe bostedsløshet "På vei til egen bolig" (2005-2007) utløper i 2007.

Den treårige nasjonale strategien for å forebygge og avskaffe bostedsløshet "På vei til egen bolig" (2005-2007) utløper i 2007.  

 
Regjeringen har satt i gang et forsøksprosjekt med utvalgte kommuner for å utvikle metoder og tiltak som skal bidra til overgang fra midlertidig til varig bolig.
 

– Gjennom strategien har vi oppnådd mange gode resultater. Selv om strategien avsluttes i 2007, vil vi at arbeidet skal fortsette med full styrke. Alle skal bo trygt og godt i Norge, og innsats mot bostedsløshet inngår som en viktig del av regjeringens samlede innsats mot fattigdom, sier Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hansen og Kommunal og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa.

En av utfordringene vi står overfor i arbeidet mot bostedsløshet er å framskaffe flere varige boliger fremfor hospitslignende botilbud og sikre rask og god oppfølging av personer som oppholder seg i denne typen tilbud. Regjeringen har derfor satt i gang et forsøksprosjekt med utvalgte kommuner for å utvikle metoder og tiltak som skal bidra til overgang fra midlertidig til varig bolig. De utvalgte kommunene Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Melhus, Fjell, Sandnes og Haugesund er 15. og 16. oktober samlet til et oppstartseminar for arbeidet. 

– Strategien ”På vei til egen bolig” har vært førende for arbeidet både på rikspolitisk nivå så vel som innad i kommunene. For å kunne etablere flere varige boligløsninger vil vi videreutvikle det gode samarbeidet, sier statsrådene Kleppa og Hansen.

Regjeringen bevilget i forbindelse med statsbudsjettet 2007 og Handlingsplanen mot fattigdom 10 mill. kr til forsøksprosjektet ”Fra midlertidig til varig bolig”. Bevilgningen videreføres i 2008. Regjeringen viderefører også et kommunerettet tilskudd til oppfølgingstjenester i bolig. I tillegg til disse virkemidlene som Sosial- og helsedirektoratet forvalter, har tiltak som bidrar til å forebygge og bekjempe bostedsløshet førsteprioritet innenfor Husbankens låne- og tilskuddsordninger.