Historisk arkiv

Etablerer forsøksordning som gir psykologer rett til å sykmelde

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

– Vi ønsker å høste erfaringer med psykolog som sykmelder, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen. I dag sender departementet ut på høring et forslag til forsøksordning i to fylker som gir psykologer adgang til å dokumentere arbeidsuførhet (sykmelde).

Departementet foreslår å etablere forsøksordningen i to fylker, henholdsvis Telemark og Akershus. Forsøket skal omfatte psykologer med behandlingsansvar i offentlig helsetjeneste og spesialister i klinisk psykologi uten driftsavtale med regionalt helseforetak.  Psykologer som omfattes av forsøket skal gis adgang til å sykmelde for en periode på inntil 12 uker, med mulighet til forlengelse for en periode som til sammen ikke må overstige 26 uker.

– Hensikten med forsøksordningen er å høste erfaring med psykolog som sykmelder. Forsøket vil bl.a. få belyst om psykologers adgang til å dokumentere arbeidsuførhet fører til redusert sykefravær, kortere behandlingstid, flere arbeidsmuligheter og flere på aktive tiltak, sier statsråden.

Forsøket vil vare fra 2009 og ut 2011, og vil bli underlagt en ekstern evaluering.

Se høringsdokumenter