Historisk arkiv

Norsk Arbeidslivsforum representert i ledelsen for IIRA

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Professor Jan Erik Karlsen er i september 2006 valgt til styremedlem i ”The International Industrial Relations Association (IIRA) på IIRAs 14. Verdenskongress i Lima, Peru.

IIRA ble opprettet med støtte fra FN i 1966 for å utvikle og utveksle kunnskap om arbeidslivsrelasjoner på internasjonalt nivå. Den har sitt hovedsete hos ILO i Genève og har tilslutning fra alle verdensdeler.

Organisasjonens formål er rent vitenskapelig. Den sprer informasjon om viktige utviklingstrekk i arbeidslivet gjennom sine nasjonale medlemsorganisasjoner, ved å støtte internasjonal forskning og gjennom sine globale og regionale kongresser.

Norsk Arbeidslivsforum (NALF) som er Norges medlemsorganisasjon for IIRA, organiserte den regionale konferansen for Europa i 2001 i Oslo. Jan Erik Karlsen er Visepresident i NALF og han vil representere de Skandinaviske landene i IIRA Executive Committee i perioden 2006-2009. IIRA har valgt Professor Russel Lansbury ved Sidney University, Australia som sin president for samme periode. Neste Europeiske kongress skal holdes i Manchester i 2007, mens verdenskongressen foregår i Sidney i 2009.