Historisk arkiv

Brev om rundskriv om plasser og investeringstilskudd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

F-03-07 og F-04-07

Rundskriv om tilskudd til faste plasser i midlertidige barnehagelokaler og rundskriv om investeringstilskudd til nye barnehageplasser er nå sendt alle landets kommuner.

Investeringstilskudd til nye barnehageplasser

Dette rundskrivet vil bare bli publisert i pdf-format. For å kunne lese pdf-filer, må du ha installert Adobe Acrobat Reader på din maskin. Programmet er gratis og kan lastes ned fra http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html


Tilskudd til faste plasser i midlertidige barnehagelokaler
Last ned rundskriv F-03-07 ved å klikke her

Brev til Fylkesmenn og kommuner

Deres ref

Vår ref

Dato

200607499-/BAA

29.01.2007

Rundskriv F-03/2007 Tilskudd til faste plasser i midlertidige barnehagelokaler og F-04/2007 Investeringstilskudd til nye barnehageplasser

Vi viser til Stortingets vedtak om statsbudsjettet for 2007, jf. Budsjett-innst.S. nr. 2 (2006-2007) og St.prp. nr. 1 (2006-2007) for Kunnskapsdepartementet. I forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet vedtok Stortinget å videreføre Investeringstilskudd til nye barnehageplasser. Videre ble det vedtatt å innføre en ny tilskuddsordning for etablering av faste plasser i midlertidige barnehagelokaler. Ordningen gjelder fra 1. januar 2007.

Regjeringens mål er full barnehagedekning innen utgangen av 2007. Tilskudd til etablering av faste plasser i midlertidige barnehagelokaler er et viktig virkemiddel for å øke kapasiteten i barnehagesektoren. Ordningen skal stimulere barnehageeiere til å legge til rette lokaler som kan brukes midlertidig inntil den permanente barnehagen er på plass.

En forutsetning for tildeling av tilskudd er at barnehageeier har konkrete planer om å etablere en permanent barnehage. Satsene for tilskuddet er 8 400 kroner per barn med heltidsplass og 4 200 kroner per barn med deltidsplass.

Departementet har nå utarbeidet et rundskriv som gir nærmere regler for ordningen. Vedlagt følger fire eksemplarer av rundskriv F-03/2007 Tilskudd til midlertidige barnehagelokaler og fire eksemplarer av rundskriv F-04/2007 Investeringstilskudd til nye barnehageplasser. Ytterligere eksemplarer av rundskrivene kan bestilles fra publikasjonsbestilling@ft.dep.no, eller hentes fra departementets nettside.

Søknadsskjema for tilskudd til midlertidige lokaler (F-4227) finnes kun i elektronisk versjon og kan hentes fra departementets nettside www.odin.dep.no/kd.

Vi oppfordrer fylkesmenn og kommuner til å gjøre den nye tilskuddsordningen kjent blant aktuelle søkere.

Med hilsen

Sander Tufte (e.f.)

prosjektleder

Bente Thori-Aamot

seniorrådgiver