Historisk arkiv

Norge selger likestilling i Washington D.C.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

- ASA-loven ble innført av en borgerlig regjering, en lov som den rødgrønne opposisjonen omfavnet. Slik sett ble loven innført av et bredt flertall. Vi innså likevel raskt at vi ikke kunne overlate dette til næringslivet selv, fortalte likestillingsminister Audun Lysbakken på konferansen om mangfold i styrerommene.

For en knapp måned siden var likestillingsminister Audun Lysbakken i New York på FNs kvinnekommisjon. Rett for påske var han invitert til Washington D.C. av Verdensbanken for å snakke om den norske ASA-loven på en konferanse om mangfold i styrerommene.  Norsk likestilling vekker oppsikt på verdensbasis og Norge ses på som et foregangsland.

–Først da vi gjorde alvor av loven, fulgte næringslivet opp. I dag er det ingen som betviler at det finnes kompetente kvinner som gjør en god jobb for norsk næringsliv. Det handler om politisk vilje og gjennomføringskraft, om å ha tro på at det er godt for samfunnet og godt for økonomien å satse på hele befolkningen, ikke bare halvparten, slo Lysbakken fast.

Delegater fra mer enn 12 land, fra Mosambik og Australia i sør til Island og Canada i nord, var svært opptatt av hvordan Norge hadde klart å øke antallet kvinner i styrer fra sju til over 40 prosent på bare få år.


fra venstre: Rosie Rios fra det amerikanske Finansdepartementet, Irene Natividad, leder av Corporate Women Directors International (CWDI), Zouera Youssoufou i International Finance Corporation (IFC), Carmen Niethammer i International Finance Corporation (IFC), statsråd Audun Lysbakken, Julie Oyegun i Verdensbanken og ordstyrer Monika M. Weber-Fahr i Verdensbanken.
Fra venstre: Rosie Rios fra det amerikanske Finansdepartementet, Irene Natividad, leder av Corporate Women Directors International (CWDI), Zouera Youssoufou i International Finance Corporation (IFC), Carmen Niethammer i International Finance Corporation (IFC), statsråd Audun Lysbakken, Julie Oyegun i Verdensbanken og ordstyrer Monika M. Weber-Fahr i Verdensbanken.



-I Norge tror vi at talent og kunnskap er likelig fordelt mellom kvinner og menn. Derfor har vi i dag en regjering som har like mange kvinner som menn. Derfor har vi en kvinnelig forsvarsminister, og en mann som statsråd for barn og likestilling, avsluttet likestillingsminister til stor begeistring fra de andre konferansedeltakerne.