Historisk arkiv

Tilskudd til kriseberedskap mot tvangsekteskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Barne-, likestillings-, og inkluderingsdepartementet har gitt vel fire millioner i støtte til tiltak for å hjelpe ungdom som er utsatt for tvangsekteskap.

Oslo Røde Kors er tildelt 1 800 000 til Informasjonstelefonen om tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. SEIF, Selvhjelp for innvandrere og flyktninger er tildelt 2 400 000 til to tiltak.

Begge organisasjonene arbeider med enkeltsaker der ungdom er kommet i vanskelig situasjon og med informasjon, råd og veiledning i slike saker. Organisasjonene har lang erfaring i å bistå bistå ungdom på dette feltet og er derfor viktige samarbeidspartnere for offentlige myndigheter.

Midlene støtter videreføring av de to SEIF prosjektene ”Mellom barken og veden” og ”Veien videre – oppfølging av unge på flukt.” Gjennom disse prosjektene får unge i krise informasjon og praksis hjelp. I tillegg driver SEIF en systematisk informasjonsvirksomhet rettet mot de offentlige etater som kommer i berøring med problematikken.

Røde Kors telefonen er en nasjonal informasjonstelefon om tvangsekteskap og kjønnslemlestelse og drives på oppdrag av Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Gjennom denne telefontjenesten bistår Oslo Røde Kors med råd og veiledning i forhold til hvordan den enkelte unge kan forholde seg i situasjoner der tvangsekteskap, kjønnslemlestelse eller æresrelatert vold er aktuelt.