Historisk arkiv

Statsråden gratulerer prisvinnere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

I dag ble Landsforeningen for barnevernsbarn og Forandringsfabrikken tildelt årets Karl Evang-pris. Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken gratulerer prisvinnerne.

- Jeg ønsker å gratulere Landsforeningen for barnevernsbarn og Forandringsfabrikken med denne viktige prisen. Dere har gjort og gjør en stor innsats for barn og unge. Landsforeningen for barnevernsbarn og Forandringsfabrikken snakker på barns vegne. De er ikke bare en gruppe som snakkes om, men som har en selvstendig røst. Denne utmerkelsen inspirerer oss alle, sier Lysbakken.

- Landsforeningen for barnevernsbarn har gjennom sitt arbeid fremmet barnevernsbarna sin sak, og gitt dem den oppmerksomheten de fortjenter. Foreningen er en sentral samarbeidspartner for barnevernsmyndighetene fordi de formidler barnevernsbarns egne erfaringer, sier statsråden.

Forandringsfabrikken gjør en stor innsats for folk i barnevern, psykisk helsevern, i fengsel, på støttesenter, på jobben, skoler og i fritida.

- Forandringsfabrikken bidrar til positiv forandring i mange menneskers liv. Jeg har særlig hatt stor nytte av å lytte til Barnevernsproffene. Deres erfaringer er unike og viktige i arbeidet med å utvikle barnevernet, sier statsråden.

Hva er Karl Evang-prisen
Karl Evang-prisen blir gitt til en person eller organisasjon som har gjort en særlig fortjenstfull innsats for å fremme enten folkehelsen og sosiale forhold av betydning for denne, rettssikkerhet og sikkerhet i helse- og sosialtjenesten eller opplysningsarbeid og medvirkning i samfunnsdebatten om viktige helse- og sosialpolitiske spørsmål.

Karl Evangs pris ble opprettet av Sosialdepartementet for å stimulere interessen og innsatsen for god helseopplysning, og som en honnør til den tidligere helsedirektørs pionerinnsats på feltet. Prisen ble første gang utdelt i 1981. Prisvinner velges av en komité oppnevnt av Statens helsetilsyn.