Historisk arkiv

Barnehuset fikk besøk av barneministeren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen besøkte torsdag 28. mars Barnehuset i Oslo. Utsatte barn er en viktig kampsak for statsråden.

Statsråden var i dag på sitt første offisielle besøk hos Barnehuset, som er et tilbud til barn og ungdom som har vært utsatt for eller vitne til vold eller seksuelle overgrep. Tanken bak barnehus er at offentlige instanser kommer dit barna er. På den måten kan barna få hjelp i trygge omgivelser som er tilpasset deres behov.

- Jeg er opptatt av at de etatene som er i kontakt med barn skal ha et godt samarbeid til det beste for barna. Jeg ønsker å rive ned gjerdene mellom ulike instanser. Barnehusene er et godt eksempel på samarbeid på tvers, sier Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen.

På Barnehuset fikk statsråden møte de som til daglig jobber med barna og høre deres erfaringer, blant annet barnelege, psykolog og politi.

- Jeg er veldig glad for at mitt første oppdrag som BLD-minister var å besøke dere på Barnehuset, sa Thorkildsen, som la til at hun var stolt og rørt over at prosjektet med Barnehusene som hun, gjennom et forslag i Stortinget i  2004 tok initiativ til å starte, har vært så vellykket.

- Barnehusene har styrket barns rettssikkerhet og gjort det lettere for barn å snakke om vanskelige temaer fordi de vet at her blir de tatt på alvor. Erfaringene fra barnehusene vil jeg bruke i arbeidet for å bringe de ulike fagfolkene sammen til fordel for barnas beste, sa statsråden.

 

Statens barnehus
Statens Barnehus er et tilbud til barn og ungdom som har vært utsatt for eller vitne til vold eller seksuelle overgrep. I barnehus blir både dommeravhør og medisinske undersøkelser gjennomført. Det finnes syv barnehus i Norge, det åttende kommer i Ålesund i løpet av året.

Les mer om Statens barnehus her.
http://www.statensbarnehus.no/

Bilder fra besøket:

Statsråden på avhørsrommet (Foto: BLD)

Inga Marte Thorkildsen prater med daglig leder av Barnehuset, Astrid Johanne Pettersen. (Foto: BLD)

Venterommet på Barnehuset (Foto: BLD)