Historisk arkiv

Er din kommune best på barne- og ungdomspolitikk?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Årets barne- og ungdomskommune skal kåres, og BLD oppfordrer alle som mener at deres kommune er et godt sted å vokse opp i til å søke. I tillegg til heder og ære kan vinnerkommunen sikre seg 250 000 kr til sine unge borgere.

Målet med prisen er å motivere kommunene til å satse på barn og unge. Vinneren skal være en kommune som har utmerket seg ved å gjøre et spesielt godt arbeid for å bedre oppvekstmiljøet.

- Som barneminister er jeg opptatt av at alle barn skal sikres en god oppvekst. Barn og unge skal oppleve at de får god oppfølging på skolen eller i barnehagen, at de kan velge mellom morsomme fritidstilbud og at de har innflytelse over egen hverdag. Denne prisen vil gå til en kommune som gjør en ekstra innsats for å få til dette, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen.

Årets barne- og ungdomskommune 2012 skal utmerke seg som en god kommune å vokse opp i og som viser et tydelig engasjement overfor sine yngre innbyggere. For å få til dette er det avgjørende at man jobber målrettet og på tvers av ulike sektorer.  Juryen vil vektlegge at kommunene har kontakt med barne- og ungdomsmiljøene og at det tilrettelegges for innflytelse lokalt.

Kåfjord kommune i Troms ble årets barne- og ungdomskommune i 2011. De utmerket seg med et bredt kultur- og fritidstilbud for barn og unge. I tillegg til at de la til rette for at barn og unge skal påvirke beslutninger i ungdomsrådet og i barnas kommunestyre

Frist for innsending av forslag er 4. september 2012. Vinneren vil bli kunngjort og overrakt prisen på årets Barne- og ungdomskonferanse for kommunesektoren 22. og 23. oktober 2012 Prisen deles ut årlig, og i år er det 10 gang prisen deles ut.

Nominering kan gjøres av kommuner, barne- og ungdomsorganisasjoner, lokale barne- og ungdomsråd eller lignende organer for barn og ungdom i kommuner og fylker.
En jury, nedsatt av departementet, vil stå for utvelgelsen.

Les kriteriene for utvelgelsen

Les invitasjonsbrevet her