Historisk arkiv

Ledig stilling som direktør i Sentralenheten for Fylkesnemndene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Ledig stilling som direktør i Sentralenheten for Fylkesnemndene for barnevern og sosiale saker

Ledig stilling som direktør i Sentralenheten for Fylkesnemndene for barnevern og sosiale saker.

Fylkesnemndene for barnevern og sosiale saker (fylkesnemndene) er et frittstående domstollignende organ som fatter tvangsvedtak i medhold av barnevernloven, helse- og omsorgstjenesteloven og smittevernloven.  Over 90 % av sakene behandles etter barnevernloven. Fylkesnemndas saksbehandling skal være betryggende, rask og tillitskapende. Det er i dag tolv fylkesnemnder, hvorav noen dekker flere fylker. Nemndene ledes administrativt av Sentralenheten for fylkesnemndene (Sentralenheten). Sentralenheten skal sikre god styring og ledelse av fylkesnemndene, og hadde sitt første driftsår i 2011.  Fylkesnemndene er underlagt Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Fylkesnemndene har ca. 120 ansatte, hvorav 70 fylkesnemndsledere.

Direktør fylkesnemndene for barnevern og sosiale saker

Vi søker en samfunsengasjert og utviklingsorientert leder til Fylkesnemndene for barnevern og sosiale saker. Direktøren vil lede Sentralenheten for fylkesnemdene og ha et overordnet administrativt ansvar for de tolv nemndene. En utfordring for fylkesnemndene har vært stor økning av saker til behandling. Direktøren skal være en pådriver for kvalitativt gode og effektive saksbehandlingsrutiner, og legge til rette for større utveksling av ressurser mellom nemndene. Direktøren har budsjett- og resultatansvar for virksomheten, og rapporterer til departementet.

Aktuelle kandidater er cand. jur/master i rettsvitenskap og har relevant ledererfaring.  Erfaring fra offentlig forvaltning, nemndsarbeid og/eller domstolsarbeid vil bli vektlagt. Vi søker en tydelig og samlende leder med evne til å skape gode samarbeidsrelasjoner og til å inspirere og motivere kompetente medarbeidere. Aktuelle kandidater har god rolleforståelse og må kunne bidra til effektiv styring og videreutvikling av virksomheten.

Lønn etter avtale. Arbeidssted Oslo.

Ta gjerne konfidensiell og uforpliktende kontakt med Liv S. Bøe eller Ann-Kristin Nyrønning hos Delphi Consulting, tlf. 23 33 27 70, eller ekspedisjonssjef Oddbjørn Hauge hos Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, tlf. 22 24 26 20.

CV med søknad merket 45094 sendes snarest og senest innen 7. oktober til delphi@delphi-consulting.no.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må begrunne dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli varslet før offentliggjøring.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Derfor oppfordrer vi alle som er kvalifisert for stillingen til å søke uavhengig av alder, funksjonsevne, seksuell orientering, kjønn, religion og etnisk bakgrunn. Informerer du om at du har nedsatt funksjonsevne, vil du bli innkalt til intervju dersom du er kvalifisert for stillingen.