Historisk arkiv

Statsråden på Barne- og ungdomstinget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Statsråd Inga Marte Thorkildsen besøkte torsdag Barne- og ungdomstinget på Sundvolden.

Statsråd Inga Marte Thorkildsen besøkte torsdag Barne- og ungdomstinget på Sundvolden. Barne- og ungdomstinget er LNUs representantskapsmøte/årsmøte. Representantskapet er det øverste organet i LNU.

- Dere i LNU betyr mye for oss i BLD. Dere utfordrer oss. Dere er med på å legge premissene i mange saker som er viktige for barn og unge. Dere samler barne- og ungdomsorganisasjonene til dialog om saker der dere representerer ulike syn, sa statsråden i innlegget sitt.

Over 150 delegater fra LNUs nærmere 100 medlemsorganisasjoner deltok på Tinget, og Thorkildsen var glad for at BUT var hennes første besøk på en konferanse etter utnevnelsen. BUT ga henne en anledning til å stupe rett inn i Ungdommens maktutredning og dialog med LNU. Hun har selv sin bakgrunn selv fra ungdomsorganisasjonen Sosialistisk Ungdom.
Et viktig tema i talen var NOU-en «Ungdom, makt og medvirkning», best kjent som «Ungdommens maktutredning», som nå er ute på høring.
– Ungdommens maktutredning har blant annet et eget kapittel om organisasjonenes rolle i samfunnet. Jeg gleder meg til å høre hva dere mener om den og diskutere videre, sa ministeren, og oppfordret alle organisasjonene tilstede om å komme med høringsinnspill.

Statsråden var også opptatt av at synet på ungdom som en problemgruppe må endres.
- Ofte møtes ungdom av plakater i butikkene hvor det står ”kun to skoleelever av gangen”. Vi politikere snakker ofte om at vi må satse på fritidstilbud til barn og unge fordi vi må forebygge. Vi må forebygge kriminalitet, rusproblemer og utagerende seksuell aktivitet. Slik snakker vi aldri om voksne. De voksne får opera fordi de fortjener det, ikke fordi de skal holdes borte fra gata eller slutte å tagge. Vi må slutte å tenke på ungdom som en problemgruppe som må forebygges, og i stedet se på ungdom som en viktig ressurs!

Thorkildsen oppfordret også publikum til å komme med tilbakemeldinger på hennes twitter- og facebook-konto.
Etter statsrådens innlegg ble det åpnet for spørsmål fra salen.  PRESS, Skeiv Ungdom, ACTA, Hyperion og elevorganisasjonen var noen av dem som tok opp ulike tema med ministeren.

Statsråden holder innlegg på Barne- og ungdomstinget (Foto: BLD)

Her kan du lese LNUs egen blogg: http://blogg.lnu.no/blog/2012/04/inga-marte-torkildsen-pa-barne-og-ungdomstinget/

...og du kan følge @IngaMarte på twitter.