Historisk arkiv

Stavanger er Årets barne- og ungdomskommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Stavanger kommune er i dag kåret til Årets barne- og ungdomskommune. Statsråd Inga Marte Thorkildsen overrakte prisen til kommunalråd i Stavanger, John Peter Hernes.

Stavanger kommune er i dag kåret til Årets barne- og ungdomskommune. Statsråd Inga Marte Thorkildsen overrakte prisen til kommunalråd i Stavanger, John Peter Hernes.

- Stavanger utmerker seg som en kommune som tar barn og ungdom på alvor. De lytter til meninger og innspill, og har flere arenaer for dialog og påvirkning for ungdom. Ungdommens Bystyre, som er et sentralt rådgivende organ for kommunen, er et godt eksempel på dette, sier barneminister Inga Marte Thorkildsen.

Årets barne- og ungdomskommune utmerker seg som en by som er god å vokse opp i og som viser et tydelig engasjement overfor sine unge innbyggere. Kommunen har en aktiv dialog med barn og ungdom og tilrettelegger for innflytelse lokalt.

- Barn og unge vet best hvordan det er å være ung i dag. For å sikre gode oppvekstmiljø må vi lytte til barna. Barnekonvensjonen slår fast at barn har rett til å bli hørt. En viktig grunn til at Stavanger får prisen er de lytter til barn og unge, sier statsråden.

Hvert år utnevner Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet (BLD) Årets barne- og ungdomskommune. Med denne prisen ønsker departementet å stimulere til enda bedre barne- og ungdomspolitikk i kommunene, og å løfte frem kommuner som jobber særlig godt for å gi barn og ungdom i kommunene et godt oppvekstmiljø.

Kåringen er gjort av en selvstendig jury oppnevnt av Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Juryen har bestått av:

  • Gunhild Grande Stærk, leder av Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU). Hun har ledet juryens arbeid.
  • Barneombudets kontor, Thomas Wriggelsworth
  • Bård Vinge, leder av Ungdom & Fritid
  • Karin Gustavsen, forsker ved Telemarksforskning

Les juryens begrunnelse