Historisk arkiv

Er din kommune best på barne- og ungdomspolitikk?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Årets barne- og ungdomskommune skal kåres. BLD oppfordrer alle som mener at deres kommune er et godt sted å vokse opp i til å søke.

Årets barne- og ungdomskommune skal kåres, og BLD oppfordrer alle som mener at deres kommune er et godt sted å vokse opp i til å søke. I tillegg til heder og ære kan vinnerkommunen sikre seg 250 000 kr til sine unge borgere.

Målet med prisen er å motivere kommunene til å satse på barn og unge. Vinneren skal være en kommune som har utmerket seg ved å gjøre et spesielt godt arbeid for å bedre oppvekstmiljøet. For å få til dette er det avgjørende at man jobber målrettet og på tvers av ulike sektorer. Juryen vil vektlegge at kommunene har kontakt med barne- og ungdomsmiljøene og at det tilrettelegges for innflytelse lokalt.

- Som barne- og ungdomsminister er jeg svært opptatt av gode oppvekstvilkår for barn og unge. Denne prisen vil gå til en kommune som gjør en ekstra innsats for å skape et inkluderende oppvekstmiljø hvor barn og unge får delta og utvikle seg, sier statsråd Inga Marte Thorkildsen.

Frist for innsending av forslag er 6. september 2013. Prisen vil bli kunngjort og overrakt på årets barne- og ungdomskonferanse for kommunesektoren som avholdes 28. og 29. oktober 2013. Konferansen arrangeres av departementet i samarbeid med Stavanger kommune som ble Årets barne- og ungdomskommune 2012. Kommunen som får utmerkelsen orienteres om dette noen dager før konferansen.

Nominering kan gjøres av kommuner, barne- og ungdomsorganisasjoner, lokale barne- og ungdomsråd eller lignende organer for barn og ungdom i kommuner og fylker.
En jury, nedsatt av departementet, vil stå for utvelgelsen.

Les kriteriene for utvelgelsen

Les invitasjonsbrevet her

Nominasjoner kan sendes til postmottak@bld.dep.no, eller BLD, Postboks 8036 Dep., 0030 Oslo.