Historisk arkiv

5,7 millioner til likestillingstiltak i kommunene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen ser etter kommuner som vil kartlegge og forbedre sitt tjenestetilbud til kvinner og menn. 19 utvalgt kommuner skal få 300 000 kroner hver for å styrke likestillingskompetansen.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen ser etter kommuner som vil kartlegge og forbedre sitt tjenestetilbud til kvinner og menn. 19 utvalgt kommuner skal få 300 000 kroner hver for å styrke likestillingskompetansen.

-Gode kommunale tjenester gjør kommunen til et godt sted å bo. Barnehager, pleie og omsorgstjenester og barnevern kan alle bli enda flinkere til å tilrettelegge for gutter og jenter, kvinner og menn. Målet er bedre tjenester og mer fornøyde brukere, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen.

Kommunene som velges ut til programmet Likestilte kommuner får økonomisk og faglig bistand. Målet er å integrere likestillingsperspektivet og praktisk likestillingsarbeid i utforming av politikk og tjenester. Hver av de 19 utvalgte kommunene vil motta 300 000 kroner til prosjektarbeid i perioden 2012-2014.

-Vi forventer at offentlige tjenester er kjønnsnøytrale. Men vi ser at det kan være stor forskjell på tilbudet til menn og kvinner. For eksempel vet vi at det noen steder er slik at organisasjoner med flest gutter får en større andel av tilskudd enn organisasjoner hvor flest jenter er medlem. Andre steder ser vi at enslige menn ligger lenger på rehabilitering enn enslig kvinner. Kommunene får nå en mulighet til å bli mer bevisste og sette inn tiltak, sier statsråd Thorkildsen

Programmet er et tiltak i regjeringens handlingsplan for likestilling mellom kjønnene Likestilling 2014.

Likestillingssenteret på Hamar, KUN senter for kunnskap og likestilling og Senter for likestilling har ansvaret for gjennomføringen av programmet.

Mer informasjon: