Historisk arkiv

Den ”europeiske dimensjon” som strategisk virkemiddel for BLD

Europastrategi - 2007

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Europastrategien er et operativt svar på St.meld. 23 (2005 – 2006) om ”regjeringens gjennomføring av europapolitikken” på Barne- og likestillingsdepartementets politikkområder.

Europastrategien er et operativt svar på St.meld. 23 (2005 – 2006) om ”regjeringens gjennomføring av europapolitikken” på Barne- og likestillingsdepartementets politikkområder. Utenriksdepartementet har videre laget en tiltaksplan (51 tiltak)for oppfølging av St.meld. 23, som har vært retningsgivende for utformingen av en europastrategi for BLD. Utenrikskomiteen presiserte ytterligere i sin innstilling til meldingen (avlagt 07.02.07) Stortingets informasjonsbehov og understreket samtidig betydningen av samarbeidet i EU og EØS for den nasjonale politikkutforming.

Europastrategien skal skape bevissthet om sammenhenger mellom europeisk samarbeid og nasjonal politikkutforming. Det er nasjonale mål og interesser som ligger til grunn for deltagelse i europeisk samarbeid. Den ”europeiske dimensjon” er et strategisk virkemiddel til å oppnå nasjonale målsettinger på barne- og likestillingsministerens politikkområder. Europastrategien skal gi tydelige, systematiske, strategiske og politiske prioriteringer i samsvar med Regjeringens politikk. Til dette formål foreskriver europastrategien innføringen av et sett med strategiske styringsinstrumenter: Europagruppe, europanotater og europakalender.

Departementet vil legge Europastrategien til grunn for sitt EU/EØS arbeid i 2008, hvor også BLDs nye anti-diskrimineringsgrunnlag vil bli integrert i et oppdatert strategidokument for 2008.

Redaksjonen avsluttet sitt arbeid med selve strategidokumentet etter godkjennelse fra administrativ og politisk ledelse vårsemesteret 2007.

Les hele Barne- og likestillingsdepartementets europastrategi