Historisk arkiv

Bedre beskyttelse av forbrukerne ved kjøp av timeshare

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

EU-kommisjonen har foreslått et nytt direktiv som skal hindre aggressive salgsmetoder og styrke forbrukernes stilling ved kjøp av tidsdelt feriebolig (timeshare).

EU-kommisjonen har foreslått et nytt direktiv som skal hindre aggressive salgsmetoder og styrke forbrukernes stilling ved kjøp av tidsdelt feriebolig (timeshare). Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem mener at det er viktig at forbrukervernet blir styrket på dette området gjennom felles regler i hele EU/EØS-området. 

Loven om salg av tidparter i fritidsbolig gjennomfører timesharedirektivet fra 1994. I det nye forslaget fra Europakommisjonen foreslås det bl.a. at direktivet skal omfatte nye produkter på markedet, for eksempel ferieklubber med rabattordninger og timesharelignende ferier i kanalbåter, campingvogner og cruiseskip. Mange timeshare-eiere blir oppsøkt av kommersielle agenter som tilbyr å selge deres timeshare-andel mot et honorar. Det foreslås også at forbrukerne blir bedre beskyttet i forbindelse med slikt videresalg og bytte. Kortvarige avtaler, dvs. avtaler med en løpetid på under tre år vil videre være dekket.

De nye reglene vil også kunne håndheves i grenseoverskridende saker gjennom det europeiske samarbeidet om å håndheve forbrukerregelverk. Du kan få hjelp gjennom Forbrukereuropa http://www.forbrukereuropa.no/

Forslaget til direktiv finner du på EU-kommisjonens internettside på http://ec.europa.eu/consumers/cons_int/safe_shop/timeshare/ts_proposal2007_en.pdf