Historisk arkiv

Flere kvinner til marin sektor

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Fiskeri- og kystministeren og barne- og likestillingsministeren fikk i dag overrekt en handlingsplan for økt kvinneandel i marinsektor.

Fiskeri- og kystministeren og barne- og likestillingsministeren fikk i dag overrekt en handlingsplan for økt kvinneandel i marin sektor. –Jeg håper planen kan bli et felles og godt verktøy for det videre arbeidet med å øke andelen kvinner i marin sektor, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

 –For regjeringen er det et hovedprinsipp at likestilling skal gjennomsyre alle sektorer. Kvinner inn i marin sektor er bra for verdiskaping, næringsutvikling i distriktene og det er et viktig demokratisk prinsipp. Derfor er det gledelig at vi nå får på bordet en handlingsplan som har til hensikt å øke kvinneandelen i et tradisjonelt mannsdominert yrkesområde. Likestilling er viktig, ikke bare for kvinner og menn som individer, men for samfunnet som helhet, sier Karita Bekkemellem, barne- og likestillingsminister.

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og Barne og likestillingsminister Karita Bekkemellem mottar handlingsplanen i Trondheim. Fotograf: Ragnhild Samuelsberg

 

Barne- og likestillingsministeren serverer rykende fersk fiskesuppe. Fotograf: Ragnhild Samuelsberg