Historisk arkiv

Regjeringen markerer kvinnedagen 8. mars

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Et likestilt samfunn bygger på rettferdighet, like muligheter, like rettigheter og lik fordeling av både goder, makt og ansvar. Kvinnedagen er viktig for å sette et tydelig fokus på de utfordringene vi fortsatt har. Her kan du lese mer om Regjeringens program i forbindelse med dagen.

Et likestilt samfunn bygger på rettferdighet, like muligheter, like rettigheter og lik fordeling av både goder, makt og ansvar. Kvinnedagen er viktig for å sette et tydelig fokus på de utfordringene vi fortsatt har.

 

Norge anno 2007 er fortsatt ikke i mål i arbeidet for å oppnå reell likestilling. Dette gjelder blant annet i arbeidslivet, hjem og omsorg og bekjempelsen av vold mot kvinner. Internasjonale utfordringer i form av kvinners kår i fattige land er også et viktig satsningsområde for Regjeringen.

 

Pressekonferanse 8. mars med Bekkemellem, Sahlin og Stoltenberg. Foto: Yngve Kveine

Her følger oversikt over noen av regjeringens aktiviteter 8. mars:

 

Statsminister Jens Stoltenberg deltar på arrangement i regi av Arbeiderpartiet på folkets hus for å få frem kvinnelige toppkandidater til kommunevalget. Barne- og likestillingsminister  Karita Bekkemellem er møteleder. Den svenske politikeren Mona Sahlin deltar også på dette arrangementet. 

 

Barne- og likestillingsminister Karita Bekkmellem og Justisminister Knut Storberget deltar i fakkeltog mot voldtekt: "Ta natta tilbake" - Fra Olaf Ryes plass til Sofienbergparken.

 

Kultur- og kirkeminister Trond Giske arrangerer seminar om likestilling på kulturfeltet.

 

Justisminister Knut Storberget innleder til debatt på Arbeiderpartiets nettverkskonferanse om kvinner og media på Oslo kongressenter, Folkets Hus.
Tema er Krigen mot terror - eller; vold i nære relasjoner.

 

Statssekretær Anne Stenhammer (UD) og statssekretær Kjell Erik Øie (BLD) presenterer Regjeringens nye handlingsplan for kvinners rettigheter og likestilling i utviklingssamarbeidet.

 

Miljøvernminister Helen Bjørnøy deltar på frokost hos Likestillings- og diskrimineringsombudet.

 

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys er hovedtaler på Sunndalsøra. Den internasjonale kvinnedagen markeres i Sunndal kulturhus kl. 19. I forkant av arrangementet vises den iranske filmen Offside.

 

Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga åpner Villkvinnefesten på Smuget

 

 

(Gå også inn på det enkelte departements hjemmeside for spesifikk informasjon)