Historisk arkiv

Kjetil og Kjartans tips mot mobbing

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

I arbeidet med Manifest mot mobbing (2006-2008) har Barne- og likestillingdepartementet et særskilt ansvar for innsats mot mobbing i fritidsmiljøene.

I arbeidet med Manifest mot mobbing (2006-2008) har Barne- og likestillingdepartementet et særskilt ansvar for innsats mot mobbing i fritidsmiljøene. I 2006 ga departementet ut en håndbok om mobbing i fritidsmiljøene med informasjon om hvordan man kan identifisere, forhindre og stoppe mobbing. Målgruppen for håndboken var ansatte og tillitsvalgte i frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner, fritidsklubber og andre organiserte fritidsmiljø. 

Humor mot mobbing
For å skape ytterligere engasjement og diskusjon i arbeidet mot mobbing har Barne- og likestillingsdepartementet, Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet bedt, humoristene og pedagogene, Kjetil og Kjartan om å lage en DVD med tips mot mobbing.

DVD-en er nå sendt til frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner og fritidsklubber. På DVD-en er det ni kortfilmer med ulike tips til hvordan dere kan være med på å hindre og avskaffe mobbing. Filmene vil passe for barn og ungdom i alderen 11-16 år og er laget som utgangspunkt for samtaler og diskusjon. Videoene er tilgjengelig her.

DVD-en ble lansert 12. november på Løkenåsen skole i Lørenskog kommune. Statsråd Bård Vegar Solhjell fra Kunnskapsdepartementet og statsråd Anniken Huitfeldt åpnet det hele før det ble vist en kortversjon av Kjetil og Kjartans antimobbeshow.

- Jeg håper DVD-en kan bidra til å inspirere i arbeidet mot mobbing og for et inkluderende fritidsmiljø, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.