Historisk arkiv

National Anti-discrimination information tour

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) har i 2007 på oppdrag fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID) gjennomført en informasjonskampanje kalt ”National Anti-discrimination information tour”. Prosjektet ble støttet av ”European Community Action Program to combat discrimination (20012006).”

Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) har i 2007 på oppdrag fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID) gjennomført en informasjonskampanje kalt ”National Anti-discrimination information tour”. Prosjektet ble støttet av ”European Community Action Program to combat discrimination (2001 - 2006).”

Les rapporten her (PDF-format)

Formålet med informasjonskampanjen var å bevisstgjøre at EUs rådsdirektiv 2000/43/EF om likebehandling uavhengig av rase eller etnisk opprinnelse beskytter mot diskriminering på grunnlag av etnisitet og 2000/78/EF om likebehandling i arbeidslivet var blitt implementert i norsk lovgivning ved diskrimineringsloven og arbeidsmiljølovens kapittel 13. Videre var formålet med prosjektet å videreformidle at LDO håndhever diskrimineringsloven samt arbeidsmiljølovens kapittel 13.

Målgruppene for prosjektet har vært befolkningen generelt, private og offentlige arbeidsgivere, arbeidstakerorganisasjoner og statlige etater involvert i lovgivningen.

Barne- og likestillingsdepartementet (BLD) har nå ansvaret for oppfølgningen av videre EU finansierte prosjekter mot diskriminering.