Historisk arkiv

Styrker innsatsen mot tvangsekteskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Barne- og likestillingsdepartementet skal styrke innsatsen i arbeidet mot tvangsekteskap. Flere boliger til unge som trues med eller utsettes for tvangsgifte skal etableres.

Barne- og likestillingsdepartementet skal styrke innsatsen i arbeidet mot tvangsekteskap. Flere boliger til unge som trues med eller utsettes for tvangsgifte skal etableres. Regjeringen har i handlingsplanperioden (2008 - 2011) avsatt 20 millioner kroner årlig til boliger og boligrelaterte tiltak.

Regjeringen har gitt Institutt for samfunnsforskning, ved Anja Bredal og Julia Orupabo, i oppdrag å evaluere det eksisterende bo- og støttetilbudet til unge over 18 år som bryter med familien på grunn av tvangsekteskap. Studien tar for seg krisesentrene, et bokollektiv og ti kriseboliger, sett fra de ansvarlige aktørers ståsted. Organisering av sikkerhet og oppfølging av den enkelte beboer er viktige temaer. På bakgrunn av resultatene fra evalueringen kommer forskerne med en rekke anbefalinger for utviklingen av et helhetlig og differensiert bo- og støttetilbud. Myndighetene tar disse anbefalingene med seg i det videre arbeidet.

”Et sted å bo. Og noe mer… Evaluering av botilbudet til unge som bryter med familien på grunn av tvangsekteskap” (pdf)