Historisk arkiv

Finansportalen tilbyr kredittkortbarometer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Barne- og likestillingsdepartementet

Ny funksjon viser deg hva det egentlig koster

Statsråd Audun Lysbakken lanserte 1.12 to nye funksjoner på www.finansportalen.no . Funksjonene gjør det enklere å sammenlikne priser på ulike finansieringsalternativer.

Statsråd Audun Lysbakken lanserte 1.12 to nye funksjoner på www.finansportalen.no . Funksjonene gjør det enklere å sammenlikne priser på ulike finansieringsalternativer. De nye verktøyene, som heter kredittkortbarometeret og smålånsbarometeret, sammenlikner prisene på lånefinansierte kjøp.

Kredittkortbarometeret viser de virkelige kostnadene ved å bruke ulike kredittkort til å finansiere forbrukskjøp. Det beregnes hvor mye det koster å benytte kortet; både hvor mye man skal betale i måneden og den effektive renten. Dermed har man et godt verktøy for å vurdere om man virkelig har råd til -  og ønsker - å kjøpe på kreditt, og man ser hvilket kort som i så tilfelle har de beste vilkårene.   

- Det kan være praktisk og greit å betale med kredittkort. Om man gjør opp for seg før renten begynner å løpe, er det jo også lønnsomt, sier barne- og likestillingsminister Lysbakken.  Budskapet her er at dersom man benytter kreditt-delen av kortet, så bør man være bevisst på hva det koster.

Finansportalen, som ble lansert i januar 2008, skal gi forbrukerne informasjon om alle typer finansielle tjenester, samlet på ett sted. Portalen gir råd og informasjon til forbrukere om både lån og forsikring, og hvordan man skal få mest mulig ut av sparepengene.

Kredittkortbarometeret finnes her:  http://www.finansportalen.no/Bank/Kredittkort